Familie ved bålplads

Eventyrlige væsner og pelsede venner

Foto: Destination Kystlandet

Elsker du alle verdens væsner? På børnebondegården og i Eventyrskoven kan du komme tæt på både pelsede husdyr og eventyrlige skabninger.

Eventyrlige fortællinger for børn

Tror du på trolde? Eller hvad med alfer? Ellers gør du helt sikkert efter at have udforsket en verden bygget over sjove, mystiske og spændende danske sagn og eventyr. Vi elsker alle en god fortælling. Og i Eventyrskoven er du selv en del af en – faktisk er du hovedpersonen, når du bevæger dig gennem oplevelsesskoven og scanner QR-koder eller aktiverer sensorer med lys og lyd. Kig for eksempel indenfor i heksens eller nissens hus.

Eventyrskoven rummer også naturlegeplads med udfordringsbane, sansesti og naturområde. Du finder også Odders mindste og mest børnevenlige natursti i området.

Der er både toilet og puslebord, så I kan roligt tilbringe hele formiddagen i Eventyrskoven. Nyd jeres medbragte madpakke på picnicområdet, inden I tager den korte køretur sydvest til Børnebondegården.

lille pige peger

Foto:Destination Kystlandet

Lille pige udforsker

Foto:Destination Kystlandet

Vidunderlige dyr på Børnebondegården

Efter en eventyrlig formiddag i selskab med overnaturlige væsner kan I bruge eftermiddagen på at komme helt tæt på hverdagens virkelige, vidunderlige dyr. Blot et lille kvarters kørsel fra Eventyrskoven finder I Børnebondegården, hvor det vrimler med søde klappedyr. Heste, høns, får, geder, marsvin, kaniner, kanariefugle og mange flere, som børn kan se på, kæle med og klappe.

Sæt GPS'en til Serridslevvej 41 og kør så et par meter længere, end du får besked på, til indkørslen, som er markeret med et skilt med malede bogstaver. Besøg på Børnebondegården kræver medlemskab, som I kan købe på forhånd eller via Mobilepay, når I er kommet frem. 250 kr. for hele husstanden og så kan I komme på besøg lige så tosset, I vil resten af året. Her er der ingen, der kigger jer over skuldrene, eller en fastlagt rute som I skal følge. Der er derimod ro til, at I kan bevæge jer rundt og hilse på dyrene i jeres eget tempo. Det er frit og trygt for de små at løbe omkring på bondegårdens store areal, hvor tilløbsstykket ud over dyrene er legetraktorerne og scooterne.

Slut dagen af med en smuttur til Husodde Strand, hvor I kan købe en is og nyde udsigten over Horsens Fjord, mens I snakker om, hvilket dyr (eller væsen), der var dagens dejligste møde.