Gå til indhold

Sejlerferie i Østjylland

Foto: Jan Winther

Kursen er sat mod Kattegats rolige vand. Som sejler i Østjylland har du store oplevelser i horisonten. Indenfor kort afstand venter charmerende øoplevelser i det Østjyske Øhav, havnestemning på fastlandet, kultur og shopping i områdets byer samt let adgang til regionens store attraktioner.

Ved det blå Østjylland er friheden total

Intet slår følelsen af ultimativ frihed på sejlferien. Som sejler kan du spontant søge fra havn til havn, baseret på vind og vejr, lyst og mavefornemmelse. Hver gang du lægger til kaj, venter nye oplevelser, der udfolder sig på din kommando. Og der findes vel næppe en transportform, hvor du i så høj grad bliver ét med naturen, og båret af dens kræfter? Du kan ikke undgå at vende afslappet hjem fra sejlerfeien - mættet af oplevelser og nye indtryk. 

Og hvor skal sejlferien så gå hen? Du skal lede længe efter et område, der byder på så varieret et udbud af oplevelser indenfor kort afstand som Kystlandet. På en egn præget og formet af sine stolte, maritime traditioner, finder du adskillige indbydende lystbådehavne - fra de helt store med alle de moderne faciliteter til de intime og fredelige pladser. Du kan hurtigt komme fra kulturbyen Horsens til stemningsfulde havnebyer som Juelsminde eller en af de mange øer i det Østjyske Øhav. Hvad har du lyst til i dag?

Transport på land

Hvordan kommer du fra havnen og videre til områdets oplevelser? Ved næsten alle havne på land er der busforbindelse fra havnen. Ved områdets øhavne er der cykeludlejning - og både på Hjarnø og Endelave sågar mulighed for at leje en golfbil. På den bilfri ø Tunø, kan du i stedet komme omkring i en traxa (traktor med fører). Uanset hvad, er områdets oplevelser indenfor kort rækkevidde. 

Sejlads er en bæredygtig ferieform. Så stik du bare til søs med god samvittighed.

Gør som Bubber og Villum

Se tv-programmet om Bubber og Thomas Villum Jensens sejlferie i Det Østjyske Øhav og få en smagsprøge på, hvad der venter. 

#kystlandet: