Women on SUP-boards and a man in a sea kayak at Saksild Beach

Kajak og SUP - motion og leg på fjord og hav

Foto: David Jervidal

Det rolige vand ved den jyske østkyst og områdets mange fjorde egner sig perfekt til en lang række vandsportsaktiviteter. I Kystlandet er der gode muligheder for at prøve kræfter med både kajaksejlads og de populære Stand Up Paddle-boards - også hvis du ikke har eget udstyr. 

What SUP? Lettilgængelig vandsport for alle

Med rekordfart har Stand Up Paddle-sporten fået medvind i Danmark og er nærmest blevet folkeeje. Og det er let at forstå. SUP er billigere end andre vandsportsaktiviteter - og så er udstyret let at transportere. Det er godt for kroppen - du styrker musklerne i overkroppen og balanceevnen. Og så er det ikke mindst en sjov aktivitet for både børn og voksne vandhunde. 

Overvejer du at købe et board, men vil lige prøve det først? Eller leder du bare efter en sjov og unik aktivitet på kystferien? Spredt rundt ved Kystlandets kyststrækning er det muligt at leje SUP-boards og øvrigt udstyr. Og hvis du gerne vil have en erfaren guide med på vandet, så er der også kurser, hvor du lærer alt det grundlæggende inklusiv sikkerhed og får lov til at lege og konkurrere på vandet. 

SUP med guide

Vidste du, at mange campingpladser langs kysten udlejer både SUP-boards og kajakker? Og det er ikke kun for overnattende gæster. Alle er velkomne.

Kajak er frihed på vandet

Kajakken er en fantastisk og sund måde at opleve naturen på. Kajaksejlads siges at være ensom og krævende, men det behøves det slet ikke at være. Der findes mange typer af kajakker - nogle mere begyndervenlige end andre. Første gang du sejler i kajak er det en god ide at have en erfaren guide med, så du lærer de basale teknikker og har styr på sikkerheden. Outdoor Connection arrangerer løbende kajakkurser i det rolige vand ved Langelinie og Husodde Strand i Horsens. Her kan du prøve kræfter med en ny friluftsaktivitet - og mærke efter på egen krop om kajaksejlads er noget for dig.  

Kayaking on Horsens Fjord at Stensballe

Kajakkurser hos Outdoor Connection

Foto: Outdoor Connection

Familievenlige kajakker

En særdeles begyndervenlig kajaktype er sit-on-top-kajakkken, hvor man som navnet antyder sidder oven på kajakken i stedet for at være sænket ned i den. Den er langt mere stabil end havkajakken - og så er det muligt at sidde to voksne og ét barn i kajakken - nøjagtig som i en kano. Hos Juelsmindehalvøens Kajakudlejning har du mulighed for at leje en sit-on-top kajak. Du kan leje kajakker fra Juelsmindehalvøens Kajakudlejning ved havnen i Juelsminde, men du kan også få kajakken kørt ud til dig, hvis du opholder dig omkring Horsens Fjord eller Vejle Fjord. 

Family-friendly sit-on-top kayaks from Juelsminde Peninsula’s Kayak Rental

Lej en sit-on-top kajak

Foto: Juelsminde Peninsula’s Kayak Rental
Kajakroer i Horsens Fjord
Foto: Destination Kystlandet
A woman walking on kayaks in Horsens Fjord
Foto: Outdoor Connection

Hos Saksild Strand Camping kan du leje SUP-boards, solokajakker, dobbeltkajakker, pedalkajakker og motorbåde. Pedalkajakken er en meget stabil kajaktype, hvor du skaber fremdriften med fødderne. Det er en begyndervenlig kajaktype, der samtidig er en god og sjov måde at få motion på.

Kajakruter i Kystlandet

Sejl en tur rundt i en af Kystlandets tre fjorde, tag turen rundt om en af øerne i det Østjyske Øhav eller nyd den skønne sejlads på Gudenåen i en kajak. Mulighederne er mange. Uanset hvad har du gode forhold og roligt vand. På kortet nedenfor kan I se vores forslag til den næste tur. 

Kajak og SUP på Gudenåen

Gudenåen er ikke kun for kanoer. Du må gerne padle på Danmarks eneste flod i kajak eller på paddleboard, men vær obs på, at du skal bruge en sejltilladelse uanset fartøj på strækningen mellem Tørring og Klostermølle (den sydligste del af Gudenåen). Sejlads er tilladt i perioden 16/06 - 31/12. Du kan bestille din gæstetilladelse på dette link

Hos Tørring Kanoudlejning & Kanofart kan du leje en kajak til turen. Så skal du kun tænke på at møde op - tilladelsen har de styr på.