Aarhus SeaRangers

Verdens Mindste Krydstogt stævner ud for første gang

26.5.2021
Forfatter: Line Vinum
Foto: Jesper Elgaard

Med kurs mod Endelave, Tunø og Samsø i Det Østjyske Øhav stævner Verdens Mindste Krydstogt ud på sin første testtur d. 31. maj fra Hou Havn. 
 

Verdens Mindste Krydstogt lægger fra kaj


Mandag d. 31. maj kl. 10:00 søsættes den allerførste testtur af Verdens Mindste Krydstogt fra kajen på Hou Lystbådehavn.
 
På testturen deltager repræsentanter fra VisitDenmark, Dansk Kyst- og Naturturisme samt turoperatører fra rejsebranchen, der overvejer at tilbyde krydstogtet til deres kunder.
 
Derudover påmønstrer også to af aktørerne bag Verdens Mindste Krydstogt, direktør for Destination Kystlandet, Helle Berthold Rosenberg og direktør for Aarhus SeaRangers, Bjørn Kristensen. 

"Det er med stor glæde, at vi endelig kan præsentere Verdens Mindste Krydstogt. Det har været noget af en rejse at realisere projektet, der blot startede som en sjov, lille idé.  Nu får Endelave, Tunø og Samsø lov til at vise, at de kan levere en exceptionel, autentisk og uforglemmelig ferieoplevelse - nøje skræddersyet til den eventyrlystne turist," siger Helle Berthold Rosenberg.  

 

Fokus på at løfte erhvervet, øge bosætning og tiltrække investorer 


På de små danske øer er turisme med til at skabe udvikling og nye arbejdspladser. Og det er gået rigtig godt de senere år, især her under coronaen, hvor vi danskere ikke har kunnet rejse udenlands. I stedet er vi valfartet ud i alle hjørner af Danmark for at slappe af og nyde naturen. Og her har øerne været leveringsdygtige. Helle Berthold Rosenberg udtaler: 
 
"Endelave og Tunø har alt det, der lokker gæster fra fastlandet ud på ø-eventyr: storartet natur, masser af frisk luft og højt til himlen, samt venlige øboere og fred og ro. Gæsterne efterspørger komfort, lækkerhed og kulinariske oplevelser på højt niveau, og Tunø og Endelave er på vej."
 
Samsøs turistchef, Jacques Rahr, tilføjer: "For 148 år siden gik Samsøs første krydstogtgæst i land. Det var digteren og maleren Holger Drachmann, og med ham blev turismen på Samsø født. Siden da har vi øvet os i gæstfrihed og værtskab, og vi på Samsø er i den grad klar på at give deltagerne i Verdens Mindste Krydstogt en storslået oplevelse."
 
Med søsættelsen af Verdens Mindste Krydstogt håber aktørerne bag projektet, at turiststrømmen kun vil tage til og derved støtte op om ø-erhvervene, samt gøre det ekstra attraktivt for både banker og bosættere at investere i øerne. 
 
Verdens Mindste Krydstogt er en færdigpakket rejse på tre dage, som starter på Endelave, fortsætter på Tunø og slutter på Samsø. Transporten fra Hou og mellem øerne foregår i 12-personers RIB-gummibåde, og det eksklusive program skal give de mere velbeslåede turister det bedste, ø-Danmark har at byde på. 
 
Se hele programmet for et tredages krydstogt, læs mere om øerne i Det Østjyske Øhav og find yderligere information på verdensmindstekrydstogt.dk.

 

Verdens Mindste Krydstogt er et samarbejde mellem Destination Kystlandet, VisitSamsø, Aarhus SeaRangers, Odder og Horsens kommuner, og er støttet af midler fra Danmarks Erhvervsfremmes turismepulje.

Helle Berthold Rosenberg, Direktør for Turistsamarbejdet Kystlandet

Direktør

helle@kystlandet.com