Aarhus SeaRangers

Få eftertragtet plads på Verdens Mindste Krydstogt

5.7.2021
Forfatter: Line Vinum
Foto: Jesper Elgaard

Fire heldige danskere og fire heldige nordmænd kan se frem til fire ekstraordinære dage med enestående oplevelser, god mad, fascinerende fortællinger og fuld fart over vandet. Verdens Mindste Krydstogt indleder jagten på otte personer, der skal med på den store testtur i september

Verdens Mindste Krydstogt, der går til Endelave, Tunø og Samsø, bliver tilgængelig for offentligheden i 2022.  Men helt ekstraordinært får fire danskere og fire nordmænd nu chancen for at tage på krydstogtet allerede i september - kvit og frit - som de første gæster i verden. Det eneste turen vil koste deltagerne, er deres uforbeholdne evalueringer af konceptet.  

En af kræfterne bag Verdens Mindste Krydstogt, Destination Kystlandets direktør, Helle Berthold Rosenberg, forklarer baggrunden for initiativet: 

"Vi har fået så utroligt mange henvendelser fra folk, der gerne vil med på Verdens Mindste Krydstogt, at vi synes, det er oplagt at invitere otte interesserede gæster med på testturen, nu vi har muligheden. Turen er på dansk, så vi tænkte, det kunne være sjovt at få følge af fire nordmænd, der forstår sproget, og opleve deres reaktioner på ikke blot krydstogtet, men også Det Østjyske Øhav som feriedestination."

Medarrangør Jacques Rahr, turistchef ved VisitSamsø, understreger, at de otte heldige deltagere får sig en helt unik oplevelse med i bagagen: 

"Det er en enestående og eventyrlig mulighed, som de otte udvalgte får, og derfor regner vi også med, at det er nogle enestående, modige og eventyrlystne personer, der melder sig til projektet. Som deltager på en testtur skal man være lidt mere fleksibel, end når man normalt tager på en pakkerejse. Til gengæld får man så også en helt speciel mulighed for at være med til at præge Verdens Mindste Krydstogt, da deres feedback er uundværlig for os."


Skræddersyet ophold på tre unikke øer

Verdens Mindste Krydstogt er en unik tur på fire dage, hvor oplevelserne og minderne står i kø.

De heldige udvalgte til testturen får;

 

  • De bedste kulturoplevelser i selskab med de gæstfrie øboere, der illustrerer øernes unikke historie og fællesskab.
  • De bedste og mest autentiske madoplevelser, som sammensættes af lokale råvarer og nydes i smukke omgivelser. 
  • De bedste historier om alt fra istid og vikingetid til den moderne nutid. 
  • De bedste naturoplevelser til lands og til vands i Det Østjyske Øhav. 

I løbet af de fire dage og tre nætter, krydstogtet varer, kommer deltagerne til både Endelave, Tunø og Samsø i Det Østjyske Øhav. Krydstogtet stævner ud fra Hou havn, lidt syd for Odder på den jyske østkyst.

Sejlturen mellem øerne foregår i en hurtiggående 12-personers RIB-båd, der gør holdt flere gange undervejs, når der er noget spændende at se og høre om.

 

Sådan kan man blive deltager på testturen

Fra den 6. til 9. september 2021 afholdes anden testtur, og til den søger holdet bag Verdens Mindste Krydstogt otte eventyrlystne personer fordelt på fire venner fra Danmark og fire venner fra Norge.

Billund Lufthavn har sponsoreret flybilletter tur/retur mellem Oslo og Billund til de norske deltagere.

For at komme i betragtning, skal man indsende en ansøgning, hvori man kort beskriver sig selv og sine ledsagere og fortæller, hvorfor det lige er dem, der skal med på testturen.

Ansøgningen udfyldes og sendes på www.verdensmindstekrydstogt.dk, hvor der også findes yderligere information om betingelser for tilmelding, det foreløbige program for testturen samt om krydstogtet generelt.

Ansøgningsperioden løber fra 5. - 31. juli 2021. De otte deltagere udvælges den 9. august og får direkte besked. 


Verdens Mindste Krydstogt er et samarbejde mellem Destination Kystlandet, VisitSamsø, Aarhus SeaRangers, Odder og Horsens kommuner, og er støttet af midler fra Danmarks Erhvervsfremmes turismepulje.

Helle Berthold Rosenberg, Direktør for Turistsamarbejdet Kystlandet

Direktør

helle@kystlandet.com