Birgit Juel Martinsen fra Writers Walk

Endelave Lægeurtehave klar med nyt initiativ: Tag på skrivevandring i naturen

5.8.2021
Forfatter: Line Vinum
Foto: Writers Walk

Med støtte fra Horsens kommunes Corona-hjælpepulje inviterer Lægeurtehaven på en anderledes naturoplevelse i sensommeren. Turistdirektør er begejstret for tiltag, der gør det attraktivt at besøge øen i skuldersæsonen

Skriv dig til klarhed blandt lyng og kaniner

Kom med Endelave Lægeurtehave på en anderledes vandretur under temaet "Gå og Skriv på Endelave". 

Vandreturene afholdes otte gange i perioden 17. august til 26. oktober, hvor de deltagende kan se frem til at få bevæget både bentøj, blyant og bevidsthed. Der kan vælges mellem to spor, "Gå og styrk din skrivning" eller "Gå og skriv dig til klarhed". 

Aktiviteten er blevet til med hjælp fra Horsens kommunes Corona-støttepulje for kulturinstitutioner og foreninger, og der er ydet et bidrag på næsten 45.000 kr. til projektet, med begrundelsen, at den nye vandre-aktivitet på kort og lang sigt kan give nye muligheder for Lægeurtehaven og Endelave. 

Birgit Juel Martinsen, der har virksomheden Writers Walk, kommer til at facilitere de otte vandreture. Hun er desuden ansat i Lægeurtehaven og er idémageren bag projektet, som hun håber vil lokke nye gæster til Endelave: 

- Vi vil med "Gå og skriv på Endelave" vise, hvad øen også kan bruges til. Den særlige ro og fred Endelave byder på, giver optimale rammer for fordybelse og eftertanke. Vi er glade for, at Horsens Kommune bakker op om nye aktiviteter på Endelave, da vi har brug for at trække folk til og styrke Lægeurtehaven som samlingspunkt for aktiviteter. Samtidig giver støtten os mulighed for at tilbyde et tilbud af høj kvalitet til en god pris. 

Deltagerne kan se frem til en hyggelig dag, fyldt med frisk luft, kreativitet og plads til reflektion. 

Jeg glæder mig til at vise deltagerne, hvad der sker, når man kombinerer vandring i naturen med at skrive fra hjertet. Enten som led i personlig afklaring eller som et fagligt løft i forhold til at skrive, siger Birgit Juel Martinsen. 

 

Nye ø-aktiviteter er kærkomment i turismeperspektiv

Hos Destination Kystlandets direktør, Helle Berthold Rosenberg, vækker det glæde med den nye aktivitet på Endelave - især her i 'skuldersæsonen' udenfor skolernes sommerferie, hvor det ofte tynder ud med turister på de mindre danske øer. 

- Lægeurtehavens nye aktivitet viser endnu en gang, at endelavitterne er utrættelige i deres bestræbelser på at skabe kvalitetsoplevelser med kant, hvilket også var medvirkende til, at Endelave sidste år vandt titlen som Årets Ø. Derudover er det vigtigt i et turismeperspektiv med flere aktiviteter udenfor industriferien, da motivationen for at besøge øen øges, hvilket erhvervet nyder godt af. 

Som endnu et led i at øge turismen til Endelave i skuldersæsonen har Endelave Færgefart, i samråd med Endelave Beboerforening, valgt at benytte regeringens sommerpakke 2021, og gjort det gratis for gående, cyklister og handicap-biler at tage med Endelave Færgen i hele august og september. 

Læs mere om Endelave

Helle Berthold Rosenberg, Direktør for Turistsamarbejdet Kystlandet

Direktør

helle@kystlandet.com