Gå til indhold
Den lille cykelfærge mellem Alrø og Hjarnø i Horsens Fjord

Ofte stillede spørgsmål om Cykelfærgen

Foto: Destination Kystlandet

Her finder du svar på typiske spørgsmål om turen med den lille cykelfærge, der sejler på Horsens Fjord mellem Alrø og Hjarnø.

Cykelfærgen sejler to gange dagligt mellem Alrø og Hjarnø i Horsens Fjord i sommerhalvåret.

Når du køber billet til Cykelfærgen, kan du også sejle gratis med Hjarnøfærgen, der sejler mellem Hjarnø og Snaptun på fastlandet.

Sejltider

Booking

Pr. person inkl. cykel

Højsæson 26/6-8/8: 75 kr.
Lavsæson: 50 kr.
Børn under 3 år: gratis.

Cykelfærgen: Ja, hvis der er ledige pladser, så kan du komme med. Men cykelfærgen har en begrænset kapacitet på 12 personer, så for din egen skyld - book på forhånd. 

Hjarnøfærgen: Hjarnøfærgen sejler mere end 30 gange om dagen, og du kan altid komme med på turen mellem Snaptun og Hjarnø uden at have bestilt billet på forhånd. 

Kontakt support@billetexpressen.dk, hvis du ønsker at få refunderet din billet. Hvis du ønsker at tage med en anden afgang i stedet, så køb venligst en ny billet og skriv til support@billetexpressen.dk om at få dit første køb annulleret og pengene sendt retur til dit betalingskort.

I begge tilfælde koster det 25 kroner inkl. moms per billet at ændre / annullere en billet.
Det beløb trækkes fra ved tilbagebetaling til dig betalingskort.

Både ved ændring og annullering gælder det, at du senest kan kontakte BilletExpressen 48 timer inden afgang.
Derefter kan du ikke ændre dit billetkøb.

Nej. Du betaler pr. person. Cykel, barnevogn, hund eller lignende skal du ikke betale for at få med. 

Cykelfærgen sejler ganske rigtigt mellem Alrø og Hjarnø. Som en bonus får du dog også adgang til Hjarnøfærgen, der sejler mellem Hjarnø og Snaptun på fastlandet, når du køber en billet med cykelfærgen. Hvis du kun ønsker at sejle mellem Alrø og Hjarnø, så undlader du bare at tage færgen fra Snaptun til Hjarnø. 

Godt spørgsmål. Det kommer an på så meget. 

Hvis du gerne vil have god tid til at opleve Hjarnø, så kan det være en fordel at tage en tidlig færge fra Snaptun. På den måde kan du nå at gå/cykle rundt og mærke stemningen på øen inden turen går videre mod Alrø. 

Hvis du gerne vil have god tid ved et af Alrøs lækre spisesteder, så kan du starte derfra og sejle videre, når maven er fyldt op. 

Hvis du ikke ønsker at komme til Snaptun, men kun opleve øerne, så start turen fra Alrø. 

Hvis du cykler rundt om fjorden, så er valget dit. Der er større fleksibilitet, hvis du starter turen fra Snaptun. Herfra kan du tage en hvilken som helst afgang med Hjarnøfærgen og dermed ikke risikere ventetid.   

Kontakt support@billetexpressen.dk for teknisk support ved booking af billetter. 

Praktiske forhold

Cykelfærgen er ikke stor og kan kun have 12 personer med på turen. Det er derfor ikke muligt at have bilen med på overfarten.

Du må naturligvis gerne have din cykel med. Derudover er er du velkommen til at tage eksempelvis barnevogn og hund med på færgen. Grundreglen er, at du selv skal kunne bære det ombord. 

Både på havnen i Snaptun og ved færgelejet på Alrø kan du parkere din bil. 

Alrø er landfast på nordsiden af Horsens Fjord via en dæmning. Du kan derfor både gå, cykle og køre til øen.  

Hvis du vil gøre et stop på Hjarnø

Ja, du kan godt blive og opleve Hjarnø. Hjarnøfærgen sejler mere end 30 gange dagligt, og du kan selv vælge, hvilken afgang du tager med. Mellem Snaptun og Hjarnø behøver du med andre ord ikke at overholde det angivne sejltidspunkt. Bare mød op, når det passer dig - så længe du sejler den samme dag, som står angivet på din billet. 

Det gælder dog IKKE for cykelfærgen, der kun sejler to gange dagligt. Mellem Alrø og Hjarnø er det vigtigt, at du overholder afgangstidspunktet. 

Nej. Billetten gælder kun til én bestemt dato. Du er nødt til at købe billet til begge dage. Hvis du skal mellem Snaptun og Hjarnø den ene dag og mellem Hjarnø og Alrø den anden, så kan du købe en billet ved Hjarnøfærgen til den ene dag og booke en billet på forhånd til cykelfærgen til den anden dag. 

Cykelfærgen sejler ganske rigtigt mellem Alrø og Hjarnø. Som en bonus får du dog også adgang til Hjarnøfærgen, der sejler mellem Hjarnø og Snaptun på fastlandet, når du køber en billet med cykelfærgen. Hvis du kun ønsker at sejle mellem Alrø og Hjarnø, så undlader du bare at tage færgen fra Snaptun til Hjarnø. 

Gå på opdagelse i Kystlandet

Øen Endelave i Det Østjyske Øhav
Det Østjyske Øhav
Familie står op toppen af sukkertoppen
På tur i Kystlandet
Udsigtspunkter i Søhøjlandet - Sukkertoppen ved Klostermølle i Destination Kystlandet
Oplevelser i Kystlandet
Familie på skattejagten Odder rundt
Familieoplevelser

#kystlandet: