©  Foto:

Lykke-Per

Gør dig klar til at blive en del af fortællingen om den stræbsomme Lykke-Per, når Teater JÆVN åbner dørene til en nutidig, interaktiv sceneudgave af Henrik Pontoppidans berømte roman.

Forestil dig Lykke-Per i 2024

Den hædrede, danske klassiker Lykke-Per af Henrik Pontoppidan har for længst kunne fejre sit 100-års jubilæum – så er der stadig lektioner at lære for et moderne publikum? JA – for har jagten på succes og mening været mere aktuel, end den er i dag?

Teater JÆVN har med Pontoppidans prisvindende værk, skabt et dynamisk rum, der ikke bare skildrer en historie, med lader publikum blive en del af fortællingen. Du kommer med på en rejse ind i Lykke-Pers univers, hvor de eviggrønne temaer om fremgang og frihed granskes og udfordres – for hvordan ser en Lykke-Per ud i Danmark anno 2024?

 

En inkluderende fortælling, som ikke stopper ved scenekanten

Det er ikke kun involveringen af publikum, som har haft stort fokus i skabelsen af Lykke-Per. Teaterstykket er nemlig udviklet i tæt samarbejde med borgerne i Hedensted Kommune, som på tværs af landsbyer har sat deres lokale aftryk på oplevelsen – noget som har resulteret i både lydvandringer, talkshows og workshops med afsæt i opsætningen.

På den måde udspringer forestillingen af nye kommunale fællesskaber og egnsfortællinger, som inspirerer langt ud over scenekanten og ind i hjertet af Kystlandet.

 

Syv landsbyer i Hedensted Kommune

Du kan fange Lykke-Per i syv landsbyer i Hedensted Kommune, så du møder teatergruppen, hvor det passer dig bedst. Forestillingen løber af stablen første gang d. 16. maj, 2024 og kører sidste gang d. 8. juni 2024. Forestillingen kan ses i As, Stouby, Rårup, Vrigsted, Uldum, Hornborg og på Hjarnø.

Følg Teater JÆVN på Facebook for mere viden om forestillingen og det imponerende Lykke-Per-teaterunivers.

 

Om Teater JÆVN

Teater JÆVN skaber professionel scenekunst med udgangspunkt i det lokale liv. De bringer således storslåede forestillinger helt tæt på alle tilskuere, i alle egne af landet. Teamet bag har flere store forestillinger bag sig og er i år nomineret til hele tre Reumert-priser - årets forestilling, årets musical/musikteater og årets børne/ungdomsforestilling. 

Forestillingerne i Hedensted Kommune udspringer af uformelle møder mellem de mennesker, som forestillingen er skabt til – om det er børn, unge eller voksne.