©  Foto:

klimaven

Denne lokale virksomhed skaber læring om bæredygtighed, klima og miljø gennem underholdende formidling. Det gør de blandt andet ved afholdelse af events, et digitalt børneunivers med klimamonstre, bogudgivelser, podcasts m.m.

Læring om klimaet skal være interessant

klimaven er et horsensiansk selskab bestående af ægteparret Morten og Helene Henneberg-Johansen. For dem er grøn omstilling og omlægning af vaner i en bæredygtig retning blevet en del af hverdagen i de senere år – nøjagtig ligesom for alle os andre. Vi ved alle, at vi kan gøre en forskel, men informationen og formidlingen om det grønne og miljøvenlige valg kan let virke tør, kedelig og afskrækkende. Det ønsker klimaven at lave om på gennem jordnær og underholdende formidling i øjenhøjde med helt almindelige mennesker – ikke mindst dem, som først lige har startet deres bæredygtighedsrejse. klimaven afholder events i samarbejde med kommuner og lokale virksomheder, tilbyder undervisning til skoler og institutioner, udgiver børnebøger, podcasts og har et spændende børneunivers – alt sammen med henblik på at give lyst til at tage små skridt i en klimavenlig retning.

 

Små Klimamonstre®

klimaven har skabt et univers af små, nuttede, farverige klimamonstre, der formidler klima og miljø i øjenhøjde med børn. Du kan møde klimamonstrene Birk, Stella, Ask, Egon og Luna i børnebøger, som kan købes i boghandlere eller lånes på biblioteket. Du kan også være heldig at møde dem til events, festivaler og byfester, hvor de skaber god stemning og tilbyder lege og spil til børn.

På Små Klimamonstre’s hjemmeside kan du læse mere om monstrene samt finde masser af inspiration til sjove klimaaktiviteter med børn.

Du har også mulighed for at følge Små Klimamonstre® på Instagram. Her kan du blandt andet se, hvor du kan opleve klimamonstrene i levende live.

 

Blog og podcast

klimaven’s blog kan du finde interessante og lærerige indlæg, der inspirerer til et grønt og klimavenligt liv. Her kan du bl.a. finde guides til bæredygtig forbrugeradfærd samt kødfrie opskrifter.

klimaven har også egen podcast – Klimaalfabetet – hvor de inviterer kendte eksperter i studiet for at snakke om et bestemt tema, som relaterer sig til klima- og miljøemner. Hvert afsnit har sit eget bogstav – f.eks. A for affald.

 

Følg klimaven på sociale medier

På klimaven’s Facebook og Instagram kan du følge med i virksomhedens nye tiltag, kommende events samt finde inspiration til bl.a bæredygtighed og biodiversitet.