©  Foto:

Hanstedgaard Gårdbutik

Denne gårdbutik ved historiske Hanstedgaard i Horsens byder på et bredt udvalg af lokale, økologiske kvalitetsprodukter. Her finder du landlig idyl i fredelige omgivelser - med udsigt til FÆNGSLET - kun 10 minutter fra Horsens' midtby.

Landlig gårdbutik midt i byen

Ikke langt fra FÆNGSLET, hotellet Scandic Opus Horsens og Horsens midtby ligger den historiske herregård, Hanstedgaard, hvis historie går helt tilbage til 1200-tallet. På herregården bor det yngre par Brigitta og Emil, der med sjæl og dedikation driver en charmerende økologisk gårdbutik med nøje udvalgte lokale produkter.

 

Håndplukkede råvarer fra jord-til-bord

Der er lagt megen tanke og kærlighed i produkterne i gårdbutikken.  Målet er at tilbyde kvalitetsråvarer, der er udviklet med fokus på både dyrevelfærd, miljø og sundhed. I butikken kan du i sæson købe gårdens egne kartofler og jordbær, mens der også benyttes flere andre lokale, økologiske producenter af frugt og grønt.  Du finder altid sæsonens friske råvarer i butikken.

På gården lever også skotsk højlandskvæg, der græsser ud mod det kærlandskab, der i gamle dage flugtede sig hele vejen op til Horsens Statsfængsels høje mure. I gårdbutikken finder du kvalitetskød fra fritgående kvæg, der ikke fodres med korn, men lever af græs ude året rundt, hvilket giver et magert kød med en god fedtsyresammensætning. Du er altid meget velkommen til at hilse på kvæget, når du besøger gården.

Du finder desuden økologiske æg fra Dueholm, Vebbestrup flødeis, diverse specialiteter og kolonialvarer samt flere veganske og glutenfri produkter i butikken.

 

Fra juletræer til snedkermøbler

Hanstedgaard holder af og til arrangementer af forskellig karakter. Op til jul kan du hvert år købe juletræer på pladsen, mens der også afholdes eksempelvis smagedage, julemarked og åbent hus i løbet af året. Hold øje med Hanstedgaards Facebook-side for at holde dig opdateret om kommende begivenheder samt aktuelle tilbud og produkter i gårdbutikken.

På gården ligger også et snedker-showroom, der har samme åbningstider som gårdbutikken. Herhar du mulighed for at se et udvalg af Handstedgaard Snedkeri's produkter. Så står du og mangler f.eks. et højkvalitets plankebord, er dette stedet, hvor du kan finde inspiration eller bestille hjemmets nyeste tilføjelser.

 

Åbningstider på Hanstedgaard

Gårdbutikkens åbningstider varierer efter årstid.

Hanstedgaards hjemmeside kan du se de aktuelle åbningstider og planlægge dit næste besøg.