©  Foto:

Craft Café

I et roligt hjørne på 1. sal af Danmarks største genbrugscenter finder du denne inkluderende café med fokus på bæredygtighed. Upcycling er et gennemgående tema – både i frokostretterne, som bliver lavet med overskudsmad, og i værkstederne, hvor du kan folde din kreativitet ud og give nyt liv til genbrugsbutikkens restmaterialer.

Social upcycling café

Craft Café er meget mere end bare end klassisk café. Det er et sted, som er skabt på og gennemsyret af gode værdier og en værnen om vores allesammens miljø. Her kan du komme ind og nyde en frokost lavet på overskudsmad fra lokale butikker eller lave nyt tøj, vaser eller lignende ud fra affaldsprodukter.

Caféen drives primært af folk fra kanten af arbejdsmarkedet. Medarbejderne har en inspirerende blanding af forskellige kompetencer, som er med til at skabe en hyggelig atmosfære, hvor der også er plads til anderledes oplevelser. Man kan komme og have en kreativ dag med børnene, nyde en lækker ret fra menukortet, eller simpelthen bare nyde en kop kaffe og den gode stemning. Her er der plads til alle. 

Blå Kors genbrugsbutik danner rammerne for Craft Café. Derfor giver det netop mening, at kerneværdierne i caféen er at genanvende og genbruge så meget som muligt. Derfor er bekæmpelse af madspild selvfølgelig også helt naturligt for dem.

 

Skønne retter til frokost

Hos Craft Café kan du købe en let frokost eller et morgenmåltid. På menuen er blandt andet sandwich, tærte med salat, suppe og hjemmebagte boller med smør/pålæg.

Du kan naturligvis også få en god kop kaffe eller te med et stykke friskbagt kage til.

Du kan se hele den aktuelle menu på Craft Café’s hjemmeside.

Da overskudsmad er en del af konceptet, er menukortet ikke fast, og du kan derfor opleve, at nye retter er tilgængelige ved hvert besøg.

 

Giv nyt liv til restmaterialer

Hos Craft Café har du mulighed for at sætte dig i et upcycling-værksted og bruge dine kreative evner til at lave Blå Kors Genbrugs affaldsprodukter om til nyt. Du kan for eksempel lave gammelt tøj om til en ny beklædningsgenstand eller skabe en vase af skåret keramik.

I værkstedet betaler du for en stol i en time. Du bliver guidet godt i gang af personalet, når du henter en plukliste i caféen. Du kan se priser og alt det praktiske på hjemmesiden.

To gange om ugen har du mulighed for at tage dit ødelagte tøj eller gardiner, som skal syes med i værkstedet, hvor Craft Café’s dygtige syerske sidder klar til at hjælpe.

Følg Craft Café Horsens på Facebook, hvor kommende events og nyheder offentliggøres.

 

Åbningstider

Craft Café’s åbningstider følger Blå Kors Genbrugscenters åbningstider. Der er åbent mandag-fredag hver uge med undtagelse af helligdage.

Se de nøjagtige åbningstider på hjemmesiden.

 

Blå Kors Genbrugscenter

Med hele 6.800 m2 byder Blå Kors i Horsens på Danmarks største udvalg af genbrugsvarer. Så kig omkring i de mange afdelinger og gør et fund blandt møbler, brugsting, tøj, børnelegesager, musik og meget andet. I bygningen er desuden et 1.000 m2 stort loppemarked, Kræmmerhuset, hvor private sælger deres guld fra gemmerne i et stort antal stande. Og så kan du jo med fordele kombinere genbrugsjagten med et besøg i caféen. Der er masser af parkeringspladser lige ved indgangen.