Far og datter bader på Saksild Strand i Kystlandet

Sommer i Kystlandet

Foto: Destination Kystlandet

Sommeren er over os, og - juhu! - det er tid til ferie. Her har vi samlet vores bedste tips til en god sommer i Kystlandet. Kom selv forbi og se. Vi glæder os til at se dig!

Her i Kystlandet forenes områderne omkring Odder, Horsens og Juelsminde, og her står du altid på kanten til din næste opdagelse. Den kan være et lille sus såvel som et stort et, men du kan være sikker på, at den ligger og venter på dig, så snart du krydser ind over grænsen til Kystlandet.

Faktisk glæder opdagelsen sig bare til at blive udfoldet – sammen med dig og dem, du holder af. Og efter den, der venter en ny.

10 veje til en sjov sommer!

Vi glæder os til at se dig!

01

Hvad skal vi lave? Tips til dagsture fuld af sjov

Gå ombord på en færge, stå af på en ø, bestige et bjerg, træde ind i en eventyrskov, gå shop-amok og meget mere. Kystlandet er en åben legeplads for dig, der er på udkig efter store opdagelser eller små eventyr, og her har vi samlet flere end 37+ forslag til fede dagsture.

02

Få sand mellem tæerne på en af Kystlandets sublime strande

Sol, sommer og en tur i bølgen blå! Er der noget bedre på en dansk sommerdag? Her er vores bud på de bedste, blødeste og mest børnevenlige sandstrande i Kystlandet.

Familie står på græsstykke ved strand
Foto: Destination Kystlandet
03

Det har du aldrig prøvet før!

Kan man cykle over en fjord uden at blive våd? Og hvorfor ikke fange din egen tang og spise den til frokost? Vi har samlet 10 sjove og unikke ferieoplevelser, du helt sikkert aldrig har prøvet før.

Piger ser i vandet
Foto: Destination Kystlandet
04

På jagt efter Kystlandets mange skatte

Kystlandet gemmer på store og små skatte, og du kan nu tage familien med på en ægte skattejagt i Brædstrup, Odder, Juelsminde, Horsens eller på den bilfri ø Tunø. 

Læs mere
Far med to børn nyder udsigten på cykeltur ved bro hen over vand
Foto: Destination Kystlandet
05

Tag på øhop i Det Østjyske Øhav

Ud for Østjyllands kyst ligger en perlerække af små, hyggelige øer, som du kan hoppe til og fra i et vaskeægte øhop mellem fx Tunø, Endelave, Hjarnø eller Alrø. Hop med omboard, her er skibet ladet med masser af østemning, smukke strande og god udsigt hele vejen rundt.

Foto: Jakob Hansen
06

Hvis det regner

Ja, vi ved godt, at det kan ske. Regnbygerne i Danmark er faktisk grunden til, at alt er så grønt og smukt. Heldigvis har vi i Kystlandet også en masse oplevelser, som er helt kolde over for vind og vejr.

Læs mere
Tremmer i det tidligere Horsens Statsfængsel, FÆNGSLET
Foto: FÆNGSLET
07

Ryk direkte i Fængsel

En sommerdag bag tremmer - og så helt frivilligt? Ja, hvorfor ikke? Vi lover at lukke dig ud igen, og vi lover, at du får en helt særlig og tankevækkende oplevelse, der giver stof til eftertanke og spændende samtaler. 

Rabbit in Endelave, Island of the Year
Foto: Destination Kystlandet
08

Gå Kaninoen

Mød de vilde kaniner og følg den smukke vandrerute "Kaninoen" rundt om Endelave, der kan bryste sig af en kåring som Årets Ø.

Pige sover i seng med stribet sengetøj
Foto: Ksenia Chernaya
09

Sov som du aldrig har sovet før!

Gør overnatningen til en oplevelse i sig selv! Sov trygt bag lås og slå i et fængsel, vågn op som et nyt menneske på tuberkulosesanatoriet, tjek ind på boutiquehotellet, eller gå low key og rul soveposen ud på toppen af kystskrænten.

Familie på cykeltur Kulturringen Moesgaard Odder
Foto: Destination Kystlandet
10

For dig med tramp i pedalerne

Cykelferie er en genial måde at opleve på! Fra sadlen kommer du let frem, og du oplever Kystlandet med alle sanserne. Du sætter selv tempoet og sværhedsgraden, mens du dufter markerne, fornemmer byerne og landskaberne helt tæt på og får vind i håret (eller hjelmen).

Familie går i solnedgang på Sukkertoppen

Familieoplevelser

Gå på opdagelse i familieuniverset

Foto: Destination Kystlandet

Flere sommeroplevelser i Kystlandet

Koncert
Kalender
Piger ser i vandet
Besøg Odder
Fængslet i Horsens set udefra
Besøg Horsens
Familie hygger på terrassen i et feriehus i Kystlandet og pige leger med hund og ild i bålfad
Overnatning i Kystlandet
Børn med rød spand på havnen i juelsminde
Besøg Juelsminde