Gå til indhold
To mænd ved en blå Ferguson peger til kameraet

Maskinerne der ændrede Danmark

Foto: Destination Kystlandet

Der er rig mulighed for at gå på opdagelse i historien på en måde, hvor selv de mindste får en vild oplevelse med hjem. Få en masse nye  “fun facts” om traktorhistorien, industrihistorien og landbrugshistorien på en rundtur blandt store og små museer med ægte sjæl.

Den hoster let, den gamle Ferguson, men starter ellers uden problemer.

Den brummende lyd fra motoren får nostalgien til at rotere i luften. Der er noget særligt over en Ferguson.

På gården Ankerslund var én traktor ikke nok,  så i  dag står 250 styks linet op på rad og række i det, der i dag hedder Danmarks Ferguson Museum.

Faktisk er det verdens største samling af Ferguson-traktorer, du her kan få lov til at opleve.

Revolutionerende maskiner

Da maskinerne gjorde deres indtog i det danske landbrug i 1917, var de revolutionerende, og næsten enhver gårdejer havde en Ferguson stående i laden indtil midten af 1970’erne.

Fergusonmuseet kan du følge udviklingen, fra de første modeller blev sendt på markedet til storhedstidens ophør, og det giver dig et helt særligt billede af landsbrugshistorien.

350 års landbrugshistorie

Glud Museum blot tre kilometer derfra er det i højere grad de håndholdte, gammeldags værktøjer, der kommer i spil. Til gengæld møder du ægte ildhu fra de mange frivillige på det levende frilandsmuseum.

350 års landbrugshistorie byder også på en traktor eller to, for her tages du nemlig med på en tidsrejse, der fører dig fra 1600-tallets hårde håndarbejde mod 1950’ernes mere moderne midler.

Industrialiseringens indtog

Ligesom traktorerne revolutionerede landbruget, skete der også en revolution i resten af samfundet, i takt med industrialiseringens indtog. Det kan du lære om på den mest underholdende måde på Industrimuseet i Horsens.

Start med at opleve de gamle dampmaskiner og forbrændingsmotorer for fulde drøn. Når rundviseren sætter de store maskiner i gang, er det svært ikke at blive begejstret.

Rejs med tilbage i tiden

Liste
Kort
Danmarks Ferguson Museum
Foto: Danmarks Ferguson Museum

Danmarks Ferguson Museum

Oplev verdens største samling af Ferguson-traktorer i idylliske landlige omgivelser. Tag familien med og lær mere om den historiske gamle traktor i museumsudstillingen inden i begiver jer ud i laderne...

Læs mere
Glud Museum
Foto: David Jervidal

Glud Museum

Oplev 350 års landsbyhistorie på frilandsmuseet i landsbyen Glud. Besøg Danmarks ældst daterede bondestuehus, deltag i sjove familieaktiviteter, oplev arbejdende værksteder eller se den store udstilli...

Læs mere
Industrimuseet
Foto: Jesper Rais

Industrimuseet

På Industrimuseet kan du se og høre den fantastiske fortælling om industri og velfærdssamfundets udvikling og levevis. Her får du et tydeligt billede af, hvordan livet så ud for dine forældre, bedste-...

Læs mere
Veteranbanen Bryrup-Vrads
Foto: Veteranbanen Bryrup-Vrads

Veteranbanen Bryrup-Vrads

Veteranbanen Bryrup-Vrads er et stykke af danmarkshistorien. Oplev den smukke rute ombord på et af de charmerende tog, som bringer dig fra Bryrup til Vrads.

Læs mere

Traktorkunst

Du tror ikke dine egne øjne, når du ser det, men den er god nok! Ved Danmarks Ferguson Museum står en 12 meter høj skulptur, hvor 28 traktorer er stablet oven på hinanden for at danne en pyramide.

Foto:Destination Kystlandet

#kystlandet: