Gå til indhold
Luftfoto af Odder By

Tag på byvandring i Odder

Foto: Destination Kystlandet

Odder er meget mere end flot stationsby. Her kan du opleve roen og rødderne gennem byens små og nogle gange gemte fortællinger. Tag på en historisk byvandring og oplev, hvordan fortid og nutid forenes i byens gader.

 

Denne byvandring i Odder passer til både korte og lange ben.

Start turen på Torvet

Med udgangspunkt fra Torvet og det smukke Centralhotel fra 1907 bør du gå forbi Odder Apotek, der faktisk kan dateres helt tilbage til 1852.

Dengang lå apoteket, hvor Centralhotellet ligger i dag. Torvet var endnu ikke etableret – i stedet var det et smukt haveanlæg. Den første apoteker var nemlig en ihærdig havemand. Apoteket rykkede i 1906 til sin nuværende beliggenhed.

Foto:Destination Kystlandet

Foto:Destination Kystlandet

Sving forbi den gamle Arrest

Fortsæt turen forbi Det gamle ting- og arresthus fra 1856. Arresthuset blev nedlagt i 1939, men dækkede indtil da hele Hads Herred, en gammel betegnelse for området dækkende Odder Kommune. Sammen med Centralhotellet er det én af de smukkeste bygninger i Odder, hvis du spørger os!

Gå videre over Rådhustorvet til Aabygaden, hvor du kan skimte kuplen på det private observatorie, bygget af Torvald Køhl.Torvald Køhl var privatastronom og foregangsmand, hvad angår forskning i og formidling af viden om astronomi.

Følg herefter Nørregade frem til Nygade. Her – på toppen af de mange trin – finder du Odders Genforeningssten, som blev afsløret Skt. Hans aften 1922 for at fejre genforeningen med Sønderjylland. Selve stenen blev fundet på Snærild Fattiggårds mark.

Nyd kaffen fra Madam Blå kander på Odder Museum

Foto:Destination Kystlandet

Afslutningen på hele herligheden må naturligvis være Odder Museum.

Her kan du købe en god kop kaffe serveret i Madam Blå kander. Nyd den også på græsset et sted i området.

Kage skal der også til – og det er så heldigt, at Fru Møller står tidligt op og bager kringle til museet. 

Tip! Det perfekte foto-spot

Skal du have et minde med fra en dejlig dag i din egen baghave? Broen over andedammen er det perfekte foto-spot. Her har du både dam og det gamle møllehus i baggrunden – så bliver det da ikke mere idyl.

Skattejagt for de små

Har du små størrelser med, kan byturen i Odder piftes op med Skattejagen Odder Rundt, hvor I sammen løser spændende opgaver og lærer om byen undervejs. Vi udleverer endda en gratis speciallavet medalje til de yngste skattejægere!

Se med når møllen maler på Odder Museum

Se videoen!

#kystlandet: