Gå til indhold
Familie står op toppen af sukkertoppen

Sukkertoppen - en udsigt svær at matche

Foto: Destination Kystlandet

Sukkertoppen hører ikke til de mest kendte udsigtspunkter – ej heller er det blandt de højeste – men udsigten er svær at matche. Det er det perfekte sted at hælde en varm kop kaffe op eller poppe en god flaske vin. 

På opdagelse ved Sukkertoppen

Begynd din tur i hyggelige Voervadsbro, og efterlad bilen på parkeringspladsen ved Viltholtvej, hvor der er langtidsparkering. Spadsér herefter de få meter til Gudenåvejen, hvor I finder den charmerende fiskebutik Det Lille Røgeri. I deres intime butik med røgvarer kan I hente en picnickurv med lækre fiskespecialiteter, som fås i både en voksenudgave og i en børnevenlig variant. Husk at bestille dagen før. Hvis udflugten er mere spontan, kan I også altid købe en sandwich i butikken.

For enden af Gudenåvejen har vandreruten Gudenåstien Voervadsbro-Emborg sin begyndelse (det er grusvejen med navnet Højlundvej). Som navnet antyder, følger ruten Gudenåen i idylliske omgivelser. Du får næsten lyst til at flytte ud i et af de huse, der gemmer sig i skoven. Efter 4-5 kilometer begynder opstigningen til Sukkertoppen, et af Danmarks "bjerge" og landets måske flotteste udsigt. Toppen ligger i 108 meters højde og giver en fantastisk udsigt over Mossø, Salten Langsø, de dybe skove i Søhøjlandet og bakkerne ved Himmelbjerget.

Hele vejen rundt har du udsigt til naturen, og selv om skov ikke er en mangelvare i Danmark, vil I nok alligevel blive imponeret over mængden af skov i det kuperede område nord for Horsens. Hvil benene, mens I drikker en kop kaffe eller popper en god flaske, hvis der skal sættes streg under romantikken.

Picnic ved Klostermølle

Fra Sukkertoppen fortsætter turen nu gennem skov ned til Klostermølle, der ligger lige dér, hvor Gudenåen flyder over i Jyllands (næst)største sø Mossø. Foruden en forrygende udsigt over søen fra fugletårnet, er Klostermølle et historisk udflugtsmål, der egner sig perfekt til en picnic. Her kan I nyde den medbragte frokost. Der er et madpakkehus samt adskillige borde/bænkesæt under åben himmel, hvor I kan spise til lyden af den rislende Gudenå. Her kan man også lægge til, hvis man kommer sejlende i kano.

Når I har spist og kigget jer omkring, kan I enten vælge at gå samme vej tilbage til bilen eller at gå ad Klostermøllevej og dreje til højre ved Grønskovvej og tage stien gennem Pinddal Mose til Gudenåstien. På dette Google Maps, kan du blandt andet se stisystemet i Pinddal Mose.

Hvis I synes, at det bliver for lang en vandretur, kan I også vende om efter Sukkertoppen og køre forbi Klostermølle på hjemvejen.

#kystlandet: