Kvinde vandre ved Øvre på en sti på øen Endelave

Endagstur til Endelave

Foto: Sarah Green

Oplev vilde kaniner, vilde vandreruter og den vildeste ro på bare én dag.

Når du først har mærket sjælen på Endelave, så bliver den i dig for evigt. Sådan siges det i hvert fald. Og det kan vi faktisk godt genkende. Det er i hvert fald et faktum, at de færreste kun besøger kaninøen Endelave én gang. De kommer næsten altid tilbage efter mere.

Men start da endelig med en endagstur og indsnus den friske luft kombineret med aktivitet, ægte ø-hygge og den vildeste ro, du kan forestille dig.

Her får du vores anbefalinger til en dag på den smukke ø.

Start med en endagstur - og kom igen efter mere

Endelave er lidt af en ukendt perle i Kattegat. Øen er kendetegnet ved masser af uspoleret, fredet natur – og så for de vilde kaniner, der lever her i tusindvis. Supernem at komme til og fra, blot 20 km fra kysten syd for Horsens Fjord, med daglige færgeafgange og en overfartstid på blot en time. Så du starter selvfølgelig din dagstur ved at hoppe på Endelavefærgen i Snaptun.

Find de præcise sejltider med Endelavefærgen og book din billet her.

Kaninoen er øens muntre svar på verdens ældste pilgrimsrute, Caminoen. Ruten er skiltet og tager dig 21 kilometer rundt om øen.

Vild Kanin på Endelave

Foto:Destination Kystlandet

Kan du lide at vandre, så byder Endelave på perfekte ruter med varierende sværhedsgrader. Den længste er Kaninoen, som selvfølgelig er øens muntre svar på verdens ældste pilgrimsrute, Caminoen. Ruten er skiltet og tager dig 21 kilometer rundt om øen. 

Vil du hellere cykle? Perfekt! Du kan næsten cykle hele øen rundt på et fornuftigt underlag og få både udsigt, natur, by og kaniner med. Endelave Grill og Café udlejer cykler på havnen.

Men faktisk er daggry og solnedgang de bedste tidspunkter at spotte kaniner på, hvorfor denne mission egner sig bedre til en ø-tur med overnatning. Endagsturen byder derimod på både hest og tang!

Første stop: Guidet tur til hest

Tag bil eller cykel hen til Turridning Endelave og få en guidet ø-tur på rolige islandske heste. Det er nødvendigt at booke på forhånd. Du har selv indflydelse på, hvor lang turen skal være, og værterne er meget dygtige til at hjælpe dig med at få den helt perfekte oplevelse. 

Andet stop: Tang, tang og mere tang

Så går turen til Tanggården, som både serverer tang i restauranten og sælger alskens tang i butikken. På den lækre måde, forståes. Tangpesto, tangøl, tangsennep, tangrom - you name it! For et komplet dyk ned i tangens forunderlige verden, kan Tanggården bookes til en ægte tangsafari, hvor du lærer at høste tang og får din egen tang med til hjemmebrug. 

De arrangerer også jævnligt åbne gruppeture - find en tangsafari der passer dig her.

En gåtur gennem Endelave By ved daggry eller solnedgang vil også med garanti byde på kaninspotting.

Husk at du skal hjem igen...

Den sidste færge sejler fra Endelave sidst på eftermiddagen - tidspunkt afhænger af dag og sæson, find sejltider lige her. Men vi kan lige så godt sige med det samme: En dag ikke vil være nok til at få det hele med. Læs mere om Endelave her og planlæg din tur med overnatning: Den fulde guide til øen Endelave.