©  Foto:

Tolstrup Økologiske Æbler

Kom en tur på landet hos Tolstrup Skovgård nord for Horsens, hvor der drives økologisk landbrug med frugtplantage. Besøg gårdbutikken, hvor der kan købes friskplukkede æbler af mange sorter, most, lammekød og flere andre egenproducerede kvalitetsprodukter.

Økologi fra jord til bord

Tolstrup Skovgård ligger i idylliske rammer tæt på landsbyen Gedved og det smukke Hansted Skov med udsigt over Horsens. Her driver Holger og Lis en økologisk æbleplantage med stor dedikation og passion. Træerne plejes med stor omhu, hvilket både kan ses og smages. Der gøres således en stor indsats for at sikre den bedst mulige æbleproduktion. Blandt andet har de deres egne bier, der er med til at holde bestanden af insekter og skadedyr nede. Målet er at producere de bedste æbler i Danmark.

Foruden æbler har de også pærer og et større fårehold, som giver det lækreste lammekød.

Hos Tolstrup Økologiske Æbler kan du krydre dit besøg med at gå rundt på gården og se de forskellige dyr. Der er økologiske grise og får med lam, og alle kan frit gå rundt og hilse på dyrene.

 

Gårdbutikken

Tolstrup Skovgård har egen gårdbutik, hvor der sælges friskplukket frugt i sæson samt gårdens egne hjemmelavede produkter med æbler. Der er mere end 10 forskellige sorter tilgængelige i butikken, der holder åbent dagligt i sæson.

Foruden frisk frugt kan du også købe sortsren æblemost. Der kan vælges mellem 5-6 forskellige sorter, som giver hver sin unikke smag.

Du finder også æblemarmelade, æbleedikke, æblevin, to forskellige sorter af friskplukkede pærer samt honning fra gårdens egne bistader i butikken.

Foruden gårdens egne produkter kan du også finde friske æg fra Æggegården i Glud og kvalitetsgrøntsager fra Hanstedholm.

 

Åben i sæson

Du kan desværre ikke købe friskplukket året rundt hos Tolstrup Æbler. Butikken åbner hvert år i september så snart frugten er moden og klar til at blive plukket. Butikken holder åbent i efteråret og ud på vinteren, så længe lager haves. Hold øje med Tolstrup Æblers Facebook-side for de aktuelle åbningstider.  

 

Lækkert lammekød

Hos Tolstrup Æbler har de også en større fårebesætning på cirka 45 moderfår. Der er både Gotlandske pelsfår og krydsninger mellem gotlandske pelsfår og Texel. Lammekødet er af høj kvalitet med en god farve og smag på grund af kombinationen af racer og græssets kløvere og urter.

Du har mulighed for at bestille et grovparteret lam bestående af koteletter, fars, kølle, 3 små stege, bov, indmad og småkød ved at kontakte Tolstrup Æbler per mail eller telefon. Et finparteret lam vejer 15-20 kilo.

 

En del af Kystlandets food map

I Kystlandet er der mange lokale fødevareproducenter, som sælger lækre kvalitetsprodukter. På Kystlandets food map får du inspiration til andre lokale gårdbutikker og fødevareproducenter, som er et besøg værd med deres skønne råvarer og egenproducerede specialiteter.