Gå til indhold
©  Foto:

Strandhøst

Naturen er én stor køkkenhave fyldt med spiselige planter og fødevarer. Tag på sanketur med Strandhøst og bliv klogere på alt det spiselige i den danske natur. Med den erfarne guide kan du kombinere friluftsliv med mad over bål, oplevelsesture og meget mere.

Sankning og vild mad i det fri

Med Strandhøst kan du se frem til en anderledes og nærværende naturoplevelse. Den erfarne guide Svend Hamann er ekspert i friluftsliv og ikke mindst alt det spiselige, som du kan finde i naturen. Han deler glædeligt ud af sin viden om og passion for at indsamle, plukke, fange og tilberede mad i det fri, og du har mulighed for at booke ham til sanketure i Kystlandets område.  

 

Fordybelse i naturen

Kunne du tænke dig at finde vilde råvarer og tilberede dem i det fri? Med Strandhøst kan du blive guidet i at finde vilde urter, høste tang, fiske eller samle skaldyr. Sankning er blevet populært i de senere år – og med god grund. Man oplever omgivelserne mere intenst, når man er på jagt efter noget derude. Det at kunne bruge naturen til noget konkret, som at bringe spændende råvarer hjem til sit eget køkken, er en stor oplevelse, som er afslappende for krop og sjæl.

Uden forudgående kendskab kan det være svært at vurdere, hvad man kan spise, hvad er giftigt, og hvordan man identificerer urter og svampe – og ikke mindst hvordan man kan bruge de ofte utraditionelle smage i sin madlavning. Mange planter er nemlig ikke at finde i de gængse kogebøger.

 

Book en sanketur

Du har mulighed for at booke Strandhøst til en 2-timers sanketur, der hvor du opholder dig – uanset om der er tale om by, skov, eng eller strand. Er du eksempelvis på sommerhus- eller campingferie ved kysten, kan turen tage udgangspunkt i de planter, bær og urter, som kan findes netop der. Eller hvad kan du mon finde i den bynære natur nær, hvor du bor? Turen inkluderer en ”vild velkomstdrik”, intro til sankning, guidet tur og gennemgang af de fundne produkter.

Du kan også vælge at booke Strandhøst til svampeture eller heldagsevents med kombineret sankning og madlavning.

 

Stor fleksibilitet

Strandhøst har alt det rigtige outdoor-udstyr og har mulighed for at facilitere små såvel som store arrangementer og sanketure efter dine behov. Kunne du tænke dig at prøve at samle skaldyr ved Horsens Fjord? Eller måske en polterabend med overnatning i det fri? 

Du er meget velkommen til at kontakte Strandhøst og forhøre dig om mulighederne.

#kystlandet: