Gå til indhold
©  Foto:

Ludvigs Maskerade - teaterforestilling for børnefamilier

Tag børnene med til en lærerig teaterforestilling om dramatikeren Ludvig Holberg og Danmarks første teater. Teater Jævn og skuespiller Morten Klode formidler historien på en spændende måde, i øjenhøjde med børn. Forestillingen kommer på turne rundt i Hedensted Kommune til oktober.   

Teater for hele familien

I oktober måned kan du opleve den interessante og dramatiske fortælling om tilblivelsen af Danmarks første teater, Lille Grønnegade Teatret. Samtidig kommer du på fornavn med legendariske Ludvig Holberg og lærer hans komedieklassiker Maskerade at kende.

I anledningen af dansk teaters 300-års jubilæum støver Teater Jævn Holbergs paryk af med en moderne, sprælsk og medlevende forestilling, hvor nutid og fortid smelter sammen. En klassisk operafortolkning af Maskerade kombineres med interessante elektroniske arrangementer.

 

Lad os sætte scenen

Hjemme hos Ludvig bliver der skrevet MANGE teaterstykker, for Ludvig har startet et teater med nogle venner, og der er brug for nye forestillinger, som kan trække folk til.

Ludvig bakser med sit næste teaterstykke, som han vil kalde Maskerade. Det skal være et sjovt stykke, hvor der er nogen, som bliver forelskede, noget med sure forældre, frække tjenere og så noget med at klæde sig ud og lege at man er en anden person.

Hurtigt tvinges Ludvig væk fra skrivepulten og ud på gulvet, for hans mange ideer kræver at blive testet. Stuen forvandles til en scene - Ludvig udstyrer møblerne med navne, kostumer, og replikker, og slår dørene op til et hæsblæsende maskebal, som publikum sent vil glemme.

 

På rundtur i Hedensted Kommune

Forestillingerne kommer rundt i alle egne af Juelsmindehalvøen og Tørring/Uldum-området. Forestillingerne løber af stablen i oktober 2022. Du kan følge Teater JÆVN på Facebook for at holde dig opdateret med nyheder. Her kan du også få overblik over forestillingerne. 

 

Om Teater Jævn

Teater Jævn er en teatergruppe, der ser det som sin fornemste opgave at bringe den professionelle scenekunst ud til alle egne af landet og gøre scenekunsten vedkommende for alle tilskuere. Teateroplevelserne bliver skabt med udgangspunkt i det lokale liv. Forestillingerne i Hedensted Kommune er baseret på uformelle møder med de mennesker som forestillingen er skabt til, om det er børn, unge eller voksne.

I 2020 var forestillingen Bjerre Arrest 1945 på programmet. En tids- og stedsspecifik teateroplevelse om dagene omkring Danmarks befrielse, set fra den ikoniske gamle arrestbygning. Sidste år rykkede forestillingerne ud i naturen til den familievenlige forestilling Alt er en dinosaurus, hvor børnenes fantasi formede forestillingen.

#kystlandet: