©  Foto:

Livsstilsefterskolen Hjarnø

Livsstilsefterskolen er en rolig og fredelig oase midt på den skønne ø Hjarnø i Horsens Fjord. Her kan unge i 8-10. klasse gå på efterskole med fokus på sundhed og livsstil - og kan man forestille sig en bedre ramme for efterskolelivet end en hyggelig, lille dansk ø?

Efterskole med fokus på sundhed

På en større, renoveret landejendom midt på øen Hjarnø, ligger Livsstilsefterskolen. Bygningen har gennem flere årtier været brugt som kursuscenter, men blev i 2018 opkøbt af den store idrætsefterskole BGI akademiet. BGI ønskede at tilbyde en anden form for efterskoleophold til de, der ikke allerede havde stor kærlighed til bevægelse, men havde et ønske om at ændre deres livsstil i en sund retning. Hos Livsstilsefterskolen er fokus på personlig udvikling - både sundhedsmæssigt, fagligt og ikke mindst socialt. 

Rammen for et efterskoleophold er den rolige, ønatur, som giver anledning (og lyst)  til mange typer friluftsaktiviteter. Der er en særlig tryghed ved at lade sine børn gå i skole på en lille ø, hvor alle kender alle.

 

Vil du vide mere om ophold på livet på Livsstilsefterskolen?

Livsstilsefterskolen Hjarnø's hjemmeside kan du blive klogere på alt det praktiske omkring et efterskoleforløb. Her har du også mulighed for at tilmelde dig/dit barn til et år på efterskolen. Når du kommer hjem fra et ophold hos Livsstilsefterskolen er du stærkere, mere struktureret og selvstændig og har ikke mindst fået en masse nye, gode venner med i bagagen.

 

Perfekt til mange arrangementer

Efterskolens arealer og faciliteter giver ideelle rammer for mange forskellige typer aktiviteter. Hvis du leder efter det rette sted at holde kursus, teambuilding, lejrskole, yoga retreat, temadage eller noget helt sjette, så er de unikke rammer på Hjarnø et godt bud på en mindeværdig oplevelse.

Livsstilsefterskolen Hjarnø kan også hjælpe med små aktive indslag undervejs eller formidle kontakt til dygtige instruktører og foredragsholdere.

 

Livsstilsefterskolens faciliteter

  • Foredragssal med plads til 100 personer med alt i AV-udstyr og wi-fi. Den kan indrettes efter behov, f.eks. til konference, gruppearbejde eller yoga
  • Mødelokale med alt i AV-udstyr og Wi-Fi
  • 2 klasseværelser
  • Træningscenter
  • Opholdsstue med billardbord og bordfodbold
  • Wellness-område med spa, koldtvandskar og sauna
  • 22 værelser med plads til i alt 60 overnattende gæster
  • Spisesal med plads til 100 personer. Stort køkken - bestilling af sund og lækker mad gennem efterskolen er muligt
  • Mulighed for udendørsaktiviteter på boldbaner og udendørsarealer

 

Deltag i de efterskolens events

I løbet af året arrangerer efterskolen flere events, som du har mulighed for at melde dig til. Arrangementerne retter sig ikke kun mod unge, men har flere målgrupper. 

En af disse er besøgsdage, hvor du kan komme og se skolen an, tale med lærere og elever og få svar på eventuelle spørgsmål som du må have. 

På efterskolens hjemmeside kan du se en oversigt over kommende events.

 

Besøg skulpturparken, når du kommer til Hjarnø

Hjarnø byder på smuk natur og hyggelig, lettilgængelig østemning. Øen er relativt lille og en gåtur rundt om øen kan klares på et par timer. Der er en særlig fred og ro over Hjarnø. Her er der ingen trafikstøj – det er dyrene, vinden og bølgerne på fjorden, der præger lydbilledet. Langs kysten er der fine strande, hvor du kan køle ned, og inde i land finder du bl.a. spisested, gårdbutik og Danmarks næstmindste kirke.

Hjarnø ligger ganske tæt på fastlandet og Snaptun, hvorfra færgen sejler mere end 30 gange om dagen. Det tager kun fem minutter at komme til øen. Hjarnø byder på Danmarks mest lettilgængelige østemning.

Når du besøger Hjarnø, er du velkommen til at besøge Livsstilsefterskolens skulpturpark, som er inspireret af Nordisk Mytologi og er udsmykket med flere træskulpturer. Så tag bare madpakken med dig, og hold en lille pause på vandreturen rundt om øen.  Ved de åbne omgivelser har du en god udsigt til de omkringliggende marker og Horsens Fjord.