Gå til indhold
©  Foto:

Hatting Kirke

Hatting Kirke er smukt beliggende på en lille høj, centralt midt i Hatting ved Horsens. Den er opført på granitsokkel og er bygget af små, gule mursten. Hjørnerne er hvidkalkede pilastre, der efterligner kvadre.

Kirken er bygget af ejeren af Bygholm Gods etatsråd Lars de Thygeson og hustru Abel Maria Lictenberg. Byggeåret var 1786, og kirken blev indviet i 1787. Dog er tårnet i kirken meget ældre. Det stammer nemlig fra 1400-tallet. 

Kirken er meget enkelt udsmykket med lyst interiør og fremstår derfor meget lys og venlig. Gennem de sidste 200 år har kirken næsten bevaret sit oprindelige udseende både ude og inde. I 1858 fik kirken to nye jernvinduer i koret, og i 1876 fik den fem nye i skibet. De oprindelige vinduer fra kirken havde 12 blyindfattede ruder i højden og 8 i bredden. Disse ruder var af grønt glas, så der har helt sikkert været noget særligt over lysforholdene i kirken dengang.

På Hatting kirkegård findes et gravmonument formet som en gravhøj for Lars de Thygeson og hustru Abel Maria Lictenberg samt børn. Højen er græsklædt, og foran findes en pyramide med inskription og et relief, der forestiller en kvinde, som knæler foran en urne. I sin højre hånd holder hun to våbenskjolde med Thygeson og Lichtenbergs våben.

Kirken holder forskellige aktiviteter gennem året bl.a. allehelgensaften, babysalmesang, koncerter, filmaften, sangaftener, spaghettigudstjeneste, Luther og lagkage og natkirke.

her kan du holdr dig opdateret om kirken og dens aktiviteter.

#kystlandet: