Gå til indhold
En dreng og en far spiller bold i en pool ved Horsens City Camping ved Husodde i Destination Kystlandet

Tips til campingferien med børn

Foto: Lasse Torp

En god familieorienteret campingplads har typisk mindst én legeplads og masser af aktiviteter i nærheden, hvor børnene kan holde sig beskæftiget og måske tilmed møde nye legekammerater.

Camping er en skøn ferieform for alle børn. 

Forkæl ungerne eller børnebørnene

Modsat hverdagen er camping tid og frihed i overflod.

Her tvinges du og ungerne helt ned i tempo, og I vil opdage friheden til selv at "finde på" og til at lade tingene tage den tid, de tager.

Camping er trygge rammer til, at børnene kan gå på opdagelse på de lækre og børnevenlige campingpladser, du finder overalt i Kystlandet - uanset om I vælger at bo kystnært, bynært, på øerne eller ved Gudenåen eller en af fjordene.

Tag ungerne eller børnebørnene med på eventyr på en af Kystlandets mange campingpladser og med massevis af børnevenlige oplevelser lige baghaven.

 

Tips til camping med børn eller børnebørn

Børn leger i roterende net
Elite Camp Vestbirk

1. Campingplads = legeplads

Camping betyder både tid og plads til masser af leg. Alle campingpladser har skønne legepladser, og i løbet af sæsonen arrangeres der mange sjove børneaktiviteter. Det kan være alt fra kreative hobbyværksteder, ansigtsmaling, festlige disco-fester, fælleslege og meget andet. 

Og når I skal på tur uden for pladsen, kan I prøve kræfter med andre af Kystlandets sjove legepladser. 

Far og datter bader på Saksild Strand i Kystlandet
Destination Kystlandet

2. Masser af vandleg

I Kystlandet er I aldrig langt fra vandet, og I finder nogle af Danmarks mest børnevenlige strande med roligt og lavt vand. Her er plads til timevis af vandsjov og med gode faciliteter lige inden for rækkevidde.

Hos Saksild StrandcampingGudenå CampingElite Camp Vestbirk og Horsens City Camping kan I også kaste jer ud en af de lækre pools - hos Horsens City Camping er den endda overdækket!

Bubble waffles hos Gr'ISERIET hos Hygge Strand Camping i Hølken
Hygge Strand Camping

3. Mindst en is om dagen

Ferietid er istid.

Om sommeren kan der være brug for at blive kølet ned - og husk altid at tank op med ny energi efter timevis med udendørs leg og fuld fart over feltet.

Barn står med en pind i skoven
Jakob Hansen

4. Hvis det regner...

Selvom camping er masser af udendørsliv, er regn ikke begrænsning. Hiv kortspillet frem og nyd hyggen i forteltet eller tag på udflugt til en af Kystlandets mange indendørs oplevelser. Vi har samlet de bedste tips til dig her.

To børn med hinanden i hånden i fuld fart på vej hen mod hoppepuden på legepladsen på Horsens City Camping - en del af Destination Kystlandet
Destination Kystlandet

5. Book plads i god tid

Camping er en meget populær ferieform hos både danske og udenlandske gæster. Der kan derfor være rift om pladserne. Så vil du være sikker på en god beliggenhed, anbefaler vi, at du er ude i god tid.

Du kan altid kontakte pladserne og forespørge om de konkrete muligheder.

Hvad skal vi lave....?

Se her hvor I kan tage på sjove skattejagter, klappe gårdens dyr, pille i gammel mekanik, ryste tremmer i en ægte fængelscelle og meget andet sjov for børn.

Familie på skattejagten Odder rundt

Sjove oplevelser for børn

Foto: Destination Kystlandet

#kystlandet: