
Tilgængelighed i Kystlandet
Kystlandet byder naturligvis også på oplevelser for personer med handicap. Her på siden har vi samlet en række attraktioner og overnatningsmuligheder, der er særligt handicapvenlige og tilgængelige for personer med fysiske handicap.
Oplevelser
Oplevelser og attraktioner i Kystlandet, der er tilgængelige for kørestolsbrugere, gangbesværede og andre personer med fysiske handicap
Vandhalla
Vandhalla i Hou er Danmarks mest mest tilgængelige svømmecenter. Centret er indrettet med henblik på at give gangbesværede og kørestolsbrugere mulighed for at komme i svømmehal. Vandhalla har således den eneste vandrutsjebane i landet, som er tilgængelig for mennesker med handicap samt kørestolsadgang til alle bassiner.
Fængselsmuseet
Der er installeret ramper, elevatorer m.m. inde på museet, der gør det muligt at komme rundt i udstillingsområderne på de forskellige niveauer. Enkelte ramper er meget stejle og kan være svære at komme op af på egen hånd. Butikspersonalet hjælper meget gerne til hvis, der er behov for. I samarbejde med AutismGoTo og Landsforeningen Autisme er der udviklet en social præsentation, som gør det lettere for besøgende med autisme at besøge museet og få en positiv oplevelse. Hent præsentationen her
Horsens Museum
Museet er fuldt tilgængeligt for kørestolsbrugere. Der er mulighed for at låne klapstole på museet.
Overnatning
Overnatningsmuligheder med handicapvenlige faciliteter
Hou Søsportcenter
Ved Hou Strand ligger 11 handicapvenligt indrettede feriehuse i første parket til den jyske østkyst. De rummelige huse er den perfekte base for kystferien ved Odderkysten for alle – uanset behov.
Montra Odder Parkhotel
Det firestjernede hotel ligger i smukt placeret i hjertet af Odder har stort fokus på de fysiske adgangsforhold. Hotellet tager særligt hensyn til syns-, høre- og udviklingshandicappede samt gang-, arm- og håndhandicappede. Der tages desuden særligt hensyn til personer med læsevanskeligheder og med astma og allergi.
Borre Knob Hotel
Borre Knob har fokus på de fysiske adgangsforhold og har i den forbindelse fået gennemgået hotellet og udarbejdet en tilgængelighedsregistrering i henhold til retningslinjerne fra ”God adgang”
Comwell Hotel Bygholm Park
Alle dele af Comwell Bygholm Park er grundig gennemgået og indrettet med tilgængelighed for øje, så alle med funktionsbegrænsninger kan få et godt og problemfrit ophold.
Scandic Opus Horsens
Gennemtænkte, tilgængelige løsninger sikrer, at flere kan færdes på egen hånd. På OPUS er der registreret “God Adgang” på følgende områder: Gang-, arm-og håndhandicappede, synshandicappede, hørehandicappede, astma og allergi, udviklingshandicappede og for folk med læsevanskeligheder.
Tilgængelige naturoplevelser
Hvor finder du ruter med belægning, der egner sig til kørestol? Er der farbare stier gennem skoven? Er der handicaptoilet i parken? Vi guider til naturoplevelser for dig med særlige fysiske behov.
Den Genfundne Bro
Fra den offentlige parkeringsplads på Vestbirkvej fører en asfalteret sti de 300 meter til Den Genfundne Bro. Du kan som gangbesværet eller kørestolsbruger uden problemer komme ud på broen og nyde udsigten over Gudenåen. Der er handicaptoilet samt adgang til borde/bænkesæt ved broen. Den Genfundne Bro er en del af Naturstien Horsens-Silkeborg, der ligeledes er beskrevet nedenfor. Det er derfor muligt at følge den asfalterede sti, hvis man ønsker at udforske mere af naturen omkring Vestbirk.
Langelinie
Bystranden Langelinie i Horsens er udstyret med en større badebro med en rampe som både kørestolsbrugere og dårligt gående kan benytte. Det er muligt at parkere på havnen, cirka 350 meter fra broen. Langelinieanlægget er græsklædt, er der er ikke handicapvenlige stier, som fører ud til broen. Græsplænen er dog altid velholdt og plan.
Saksild Strand
Ved Odderkysten ligger østkystens vel nok bedste badestrand. Som gangbesværet eller kørestolsbruger har du adgang til vandet via strandmåtter, som er udrullet i sandet. To styk fra p-plads til vandet og to langs med vandet. Der kan parkeres ganske tæt på stranden. Der er fin adgang til butikkerne omkring stranden, ligesom der er handicaptoilet ved stranden. I sommerperioden holder livreddere øje med strandgæster.
Naturstien Horsens-Silkeborg
Naturstien, også kendt som Bryrupbanestien, er en 61 kilometer lang asfalteret jernbanesti, som forbinder Horsens, Silkeborg, landsbyerne imellem dem og naturen. Stort set hele ruten er kørestols/barnevognsvenligt indrettet. Naturstien Horsens-Silkeborg er en god mulighed, hvis du ønsker at udforske den flotte natur ved Bakkelandet og Søhøjlandet. Der er utallige steder undervejs, hvor der er let adgang til ruten fra parkeringspladser.
Kyststien ved Hou
Kyststien ved Hou er en dejlig vandrerute med udsigt til Odderkystens strande, som går fra havnen i Hou til Hølken Strand. Den første kilometer fra havnen i Hou har en særlig handicapvenlig belægning, så turen også kan nydes i kørestol. For enden af denne strækning, er der en kørestolsvenlig bademulighed fra en badebro med en fantastisk kran/lift.