En større gruppe går tur ved Horsens Fjord

Guidede ture i Kystlandet til fods

Foto: Odder Museum

Vil du ud og vandre, og samtidig lære undervejs? I Kystlandet er der et godt udbud af guidede ture i både natur og by med erfarne lokale guides, der glædeligt deler ud af deres viden. Nogle af de tematiserede ture har faste datoer, mens andre frit kan bookes - uanset gruppens størrels

Vandreture i Kystlandet med guide

Liste
Kort

Historiske byvandringer i Horsens

Museum Horsens har sammensat en række tematiserede guidede ture i byens historiske centrum. Turene kan bookes af alle interesserede grupper. Tag på arkæologisk vandring, hør om byen under besættelsestiden eller hør mere om byens interessante forbindelse til Rusland. Du kan også dykke ned i den megen kunst i bybilledet. 

Læs mere
Større gruppe på guidet vandretur ved Gyllingnæs
Foto: Roald Kramer

Naturvejlederture ved Odder

Odder Museums naturvejleder arrangerer løbende guidede ture i naturen nord for Horsens Fjord med fokus på områdets historie og kulturarv. Som eksempel arrangeres der vandretur ved Gyllingnæs og besøg på den ellers utilgængelige ø i Horsens Fjord, Vorsø. Hold øje med museets kalender for at se programmet. Du er også velkommen til at kontakte naturvejlederen med et konkret ønske om en guidet tur i naturen. 

Læs mere
Gruppe fra Horsens Fodslaw vandrer på landevej ved As Vig
Foto: Ingolf Gilbert Rasmussen

Udforsk Kystlandet med Horsens Fodslaw

Tag med på skønne vandreture med andre vandreglade ligesindede. Horsens Fodslaw arrangerer løbende vandringer i hele Kystlandet - og du er velkommen til at deltage. Det er din mulighed for at få frisk motion og samtidig møde nye mennesker.

Læs mere

Bliv klogere på geologiens verden

Ved Juelsmindehalvøens markante kystklinter gemmer sig en verden af spændende fund i jorden. Den erfarne geolog Inga Sørensen arrangerer ture, hvor i kigger nærmere på de mange jordlag og stentyper. Turene har faste datoer, men du er også velkommen til at kontakte Inga og høre om muligheden for en guidet tur. 

Læs mere
Birgit Juel Martinsen fra Writers Walk
Foto: Writers Walk

Writers Walk

Tag på kombineret vandretur og skriveworkshop i Kystlandets natur. Birgit Juel Martinsen arrangerer jævnligt skrivevandringer, hvor du kan prøve kræfter med skrivekunsten og finde inspiration til nye fortællinger. Turene afholdes for ekempel på Endelave, ved Boller og på Kyststien Snaptun-Juelsminde. 

Læs mere
Mad over bål på Tanggården på Endelave
Foto: Tanggården

Tangsafari

Drag på tangsafari ved Endelaves kyst med Nordisk Tang. På turene kan du lære at høste, og få dit eget tang med til hjemmebrug. Der er også smagsprøver og besøg på Tanggården, hvor du kan nyde et måltid mad på tangcaféen eller købe produkter med hjem. Turene arrangeres løbende

Læs mere