Gå til indhold
En pige i legetårnet på Juelsminde Naturlegepark

Familiedrøm på et sølvfad

Foto: David Jervidal

Med naturlegepark, krabbevæddeløbsbane, sandstrand og legendariske vaffelis – foruden spisesteder på den indbydende marina – har Juelsminde blot brug for en enkelt dag til at skabe loyale følgere.

Mod nye højder i Naturlegeparken

Allerede inden I er helt fremme, kan I skimte tårnet på Odelsbjerget, og I er ikke i tvivl om, at I er på vej til en naturlegepark ud over det sædvanlig. Bare tanken om at skulle kravle op i det 8 meter høje tårn og derefter rutsje ned, får det til at boble i maven af børnene på bagsædet.

Parkér på Juelsminde Naturlegeparks egen parkeringsplads, og se så, om du kan følge med, når ungerne styrter afsted for at udforske legeskibet Julle, balancere på Tarzanbanen, vippe, gynge osv. Køb en kop kaffe eller snack i kiosken, når I trænger til et hvil – f.eks. på toppen af Odelsbjerget, hvor der er siddepladser og en fremragende udsigt over Juelsminde by og kysten.

Frokost og krabbevæddeløb på marinaen

Begiv jer ind mod byen og havnefronten, når I har leget jer godt sultne. I kan sagtens gå derind, men det er nu rart at have bilen helt tæt på, når I senere skal hjem med trætte børn – og med gratis parkering på byens hovedgade, Odelsgade, bliver det ikke mere bekvemt.

Slentr ned ad Odelsgade, der er fyldt med butikker, som uvilkårligt får dig til at sænke tempoet og sende lange blikke ind i ad døren, inden børnene hiver dig med videre ned mod havnen. Hvis I bare vil hurtigst muligt frem til havnen og stranden, kan I også vælge at parkere i modsatte ende af Odelsgade, hvor den møder Rousthøjs Allé, eller simpelthen på gaden med navnet Havnen.

Med udsigt til lystbåde der blidt vugger i vandet, kan I bestille hver jeres favoritter hos enten Restaurant Møllers, På Havnen eller NIOR Bistro. Når de hurtigtspisende er færdige, kan de konkurrere på krabbevæddeløbsbanen lige ved siden af. Fang en krabbe med en snor, tøjklemme og madding i form af lidt spegepølse eller en musling, og sæt dem derefter fri på krabbebroen, og se hvis krabbe, der kommer først.

Børn afholder krabbeløb

Foto:Destination Kystlandet

Familie spiser is foran Havnens cafe og isbar

Foto:Destination Kystlandet

Strandtur og legendarisk guf

Når resten af familien har haft tid til at slå mave, er det tid til strandtur. Storstranden er en bred sandstrand med roligt vand, hvor spand, skovl og vandkande kan veksles til flere minutters solbadning. En bold til spil på græsarealet er også en god ting at have med til de rastløse familiemedlemmer.

Er vejret til den kølige side er en gåtur i den friske havluft og strandaktivitet #1 i form af stenkastning en god måde at samle appetit til en vaffelis hos Havnens Café & Isbar. Her har de i 40 år brugt den samme opskrift på guf, hvilket har gjort den lyserøde topping til lidt af en kendis på egnen. 

Hvis børn (og voksne) endnu ikke er helt flade for energi, kan I snuppe jer et slag minigolf hos Juelsminde Minigolf, inden I køber nystegte fiskefrikadeller og friskrøget fisk hos Juelsminde Fisk, så I har til en nem aftensmad, når I rammer privatadressen.

#kystlandet: