Gå til indhold
Banestien Horsens-Odder

En dag ved kysten

Foto: Jesper Rais

Drag på udflugt og udforsk den bynære kyst på nordsiden af Horsens Fjord.

Turen starter ved Horsens Marina og eventuelt med frokost hos Restaurant Pynten, hvor du har flot fjordudsigt. Gå nu gennem Langelinie og videre til Strandparken, der ligesom Langelinie har en lille strand og et større græsareal – oplagt til at nyde en medbragt picnic. Langelinies mindre kendte bror finder du ved at dreje fra Strandpromenaden på Strandparkalle, og den kan kendes på sin karakteristiske runde parkeringsplads. Se på de flotte huse på Næsset, og følg Husoddestien videre langs kysten. 

Fra Husoddestien har du et fantastisk vue over fjorden og flere steder, hvor du kan sidde og nyde den. Efter et par kilometer kan du dreje af ved Husodde Strand for at tage en dukkert og slikke sol. Hos Horsens City Camping, der har stranden som nærmeste nabo, kan du nyde en is og tage et spil minigolf med familien på den middelalderinspirerede bane.

Lån en af de karakteristiske lyserøde bycykler i campingpladsens kiosk, og fortsæt nu videre ad Husoddestien. Ruten går gennem Elbæk-, Brakør- og Stensballe Skove i smukt landskab langs kysten.

To vandrere slår smut ved Horsens Fjord
Foto: Destination Kystlandet
Dreng går på Banestien Odder-Horsens
Foto: Destination Kystlandet

Når kysten og ruten slår et knæk mod nord, bør du søge mod stranden og gå ud til den lille halvø Troensø, hvorfra du har et godt overblik over fjorden og dens øer.

Følg ruten videre gennem Stensballe Skov til du kommer til den idylliske landsby Haldrup. Her bør du unde dig selv at kigge forbi besøgshaven Den Kreative Have, der ved flere lejligheder er blevet kåret til Danmarks smukkeste privatejede have. 

Flere ture ved Horsens Fjord

Cykel og vejbod ved Horsens Fjord
Cykl rundt om Horsens Fjord og udforsk de små øer
Planetstien
Historisk tur langs sydsiden af Horsens Fjord
Kvinde vandre ved Øvre på en sti på øen Endelave
Endagstur til Endelave
Sondrup Bakker Horsens Fjord
På eventyr i Sondrups dybe skove og høje bakker

#kystlandet: