Gå til indhold
cykelryttere i Kystlandet

Tour de France i Danmark

Foto: Destination Kystlandet

Tour de France kommer til Danmark i 2022, og der er risiko for akut gul feber, når verdens største cykelløb suser gennem landet. Kystlandet ligger klods op af den spændende 3. etape fra Vejle til Sønderborg, og byder på mange gode muligheder for overnatning – og et fantastisk cykelterræn.

Kystlandet ligger lige nord for Vejle, og uanset hvor i Kystlandet, du befinder dig, er der ikke langt til startbyen for tourens 3. etape fra Vejle til Sønderborg. Etapen sender først feltet mod nord forbi Jelling og Jellingestenen. Herefter rettes kursen mod syd og tilbage gennem Vejle, hvor der venter en hektisk bakkespurt på kategori 4-stigningen Côte de Koldingvej. Dernæst fortsætter feltet mod syd gennem historiske Christiansfeldt inden den spændende afslutning i Sønderborg, hvor der bestemt er mulighed for en dansk sejr. Se mere information om tourens 3. etape.

Oplev Kystlandets udfordrende cykelterræn

I Kystlandets kuperede terræn står den på masser af udfordrende højdemeter i flotte omgivelser, hvor du bl.a. kan bide skeer med Michael Valgren, som besidder Strava-rekorden på den frygtindgydende Yding Skovhøj. Skovhøjen er Danmarks højeste punkt og skal nok give sved på panden hos selv den mest toptrænede klatrer. Når toppen er nået, er det oplagt at tage et kort hvil, og nyde den fantastiske udsigt over Bakkelandet, der udgør den sydlige del af det smukke Søhøjlandet.

Hvis du mere er til tempokørsel på flad vej er det oplagt med en tur ud ad Naturstien Horsens-Silkeborg. Den naturskønne sti er anlagt på en gammel jernbane, så den er pandekageflad og stort set fri fra biltrafik, men du skal naturligvis vise hensyn til de øvrige brugere. Naturstien Horsens-Silkeborg er i alt 61 km. lang. Se flere cykelruter i Østjylland.

Med Julie Leth rund om Horsens Fjord

Med Julie Leth rundt om Horsens Fjord

Foto: Destination Kystlandet

#kystlandet: