Gå til indhold

Cykelfærgen sætter kurs mod weekendsejlads

23.4.2021
Forfatter: Line Vinum
Foto: Destination Kystlandet

Cykelfærgen mellem Alrø og Snaptun gør klar til igen at sejle cyklister og gående over Horsens Fjord. Med genåbningen af øernes kultur- og erhvervsliv venter der gæsterne masser af aktivitet og oplevelser

Fra lørdag d. 1. maj kan man igen komme med cykelfærgen Lille Hjarnø, der sejler mellem Snaptun og Alrø med et lille øhop til Hjarnø i Horsens Fjord.

Med færgen er muligt for cyklister og vandrere at komme hele vejen rundt om Horsens Fjord (ca. 52 km) for at udforske området, der gemmer på en masse spændende kultur-, natur- og smagsoplevelser. Man kan også parkere sin bil på enten Alrø eller Snaptun Havn og blot sejle med cykelfærgen for oplevelsens skyld.

Direktør for Destination Kystlandet, Helle Berthold Rosenberg, glæder sig over timingen for cykelfærgens sæsonstart, der falder sammen med forårets store genåbning: 

Med cykelfærgen kan hele familien komme på en coronavenlig udflugt rundt om fjorden. Men hvad enten man vil cykle eller vandre rundt om Horsens Fjord eller blot opleve idyllen på Alrø og Hjarnø, så skal man jo have lidt til depoterne undervejs. Derfor er jeg også rigtigt glad for, at spisestederne nu har åbent igen - det er godt for både turisterne og erhvervet   

På grund af Corona måtte cykelfærgen sidste år kun sejle med et begrænset antal passagerer. Denne sæson er det igen tilladt at benytte færgens fulde kapacitet, med plads til 12 personer og 12 cykler. Der skal stadig bæres mundbind på overfarten, da Lille Hjarnø er pålagt samme restriktioner som andre offentlige transportmidler. Derfor er cykelfærgen også undtaget kravet om fremvisning af coronapas.

Skulle der ske ændringer i det tilladte passagertal, vil det løbende blive meldt ud på kystlandet.dk - cykelfærgens hjemmeside, hvor man også kan købe billetter til færgen.

Hvis der er plads på færgen, kan der købes billet på stedet, men det anbefales at booke på forhånd - især hvis man skal tur/retur.

Mellem Alrø og Hjarnø sejles med person- og cykelfærgen Lille Hjarnø, mens strækningen mellem Hjarnø og Snaptun foregår med Hjarnøfærgen. Billetten til cykelfærgen gælder også Hjarnøfærgen - en ekstra ø for samme pris.

Man kan kombinere færgerne på forskellige måder. Det er altså også muligt at begynde dagen på Hjarnø og herfra tage færgen videre til enten Alrø eller Snaptun.

Bliv inspireret til turen rundt om Horsens Fjord og find yderligere information på kystlandet.dk.

#kystlandet: