Gå til indhold
Luftfoto af Nørrestrand, Fængslet og Horsens by

Få vild natur nær Horsens bymidte

Foto: Malik Parsberg Skydsgaard

Kun et stenkast fra Horsens centrum finder du denne naturperle, nemlig vildtreservatet Nørrestrand – Og det nye byudviklingsområde i Horsens, hvor Nybyggerne på TV2 optages, ligger bare en kilometer herfra og har udsigt udover hele herligheden.

Kort

Group
Group
Åbn i Google Maps
Adresse

Nordre Strandvej

8700 Horsens

Koordinater

Længdegrad : 9.844367

Breddegrad : 55.880074

Vildheste og moselandskab

Parker bilen, hvor Nordre Strandvej møder Højbovej på nordsiden af Nørrestrand og gå ind på stierne i indhegningen. Her går vildheste og skotsk højlandskvæg frit rundt på et større naturområde. Du må færdes frit i området, men kom ikke for tæt på hestene af hensyn til sikkerhed. Herfra har du en glimrende udsigt over Nørrestrand og nordsiden af Horsens by. 

Hele området du kigger på, kan du udforske på gåben. Kør få hundrede meter tilbage af Nordre Strandvej til du når parkeringspladsen på din venstre side. Herfra er der endnu et flot kig udover Nørrestrand og et infoskilt hvor du kan orientere dig over ruterne på sydsiden. Hvis du følger den skiltede rute ind i naturen vil du, efter at have passeret et bolig- og kolonihaveområde, komme til et sted, hvor den fordeler sig ad en øvre og en nedre sti, der danner en løkke, så du kommer tilbage til dit startsted. Start gerne ad den venstre (nedre) sti, og husk at drej til højre, når du i rundturens anden ende kommer op ad en stejl, smal bakke. Hele ruten er ca. 6 km.   

Foto:Destination Kystlandet

Vandretur i moselandskabet

Kør nu den korte tur over vejen til det nærliggende hotel Scandic Opus Horsens og parker bilen. Lige nord for Opus, hvor Egebjergvej krydser Store Hansted Å, løber en lille sti ind mod vest. Følg stien langs åen gennem moseområdet Horsens Enge. Fortsæt med at følge åen gennem Løvhøj Skov til Skanderborgvej. På den anden side af vejen kan du fortsat følge åen gennem Bygholm Enge.

Dette område, der kaldes de fire enge, er et større naturområde med særpræget landskab. Her er der flere fugletårne og masser af hævede trampestier gennem moselandskabet. Flere steder sørger lange broer for, at du kommer tørskoet gennem vådområdet. Det er et spændende, men for mange ukendt naturudflugtsmål med et rigt dyreliv. Ude i engene finder du flere gode steder til at tage et hvil og nyde lidt medbragt proviant.

Kør gennem nerven i Bakkelandet

Ruterne er ikke skiltede, men du kan følge dem via VisitHorsens' digitale kort. Lidt uden for Lund møder du Naturstien Horsens-Silkeborg. Følg den gamle jernbanesti tilbage mod Horsens gennem Horsens Golfklubs flotte golfbaner.
Slut dagen af med et udsøgt måltid på Scandic Opus Horsens' restaurant, inden turen går hjem.

#kystlandet: