Gå til indhold
Familie går rundt i Staksrode skov

Gå på opdagelse i natur og fortidsminder ved Vejle Fjord

Foto: Destination Kystlandet

Nordsiden af Vejle Fjord er kendetegnet ved en dramatisk kystlinje. Og på bare én dag kan du komme omkring både strand, skov, borgruiner, fossiler og røverhistorier.

Skrænter og sørøverborg 

Start dagen med at blive blæst bagover af en imponerende udsigt. Fra Staksrode Skovs karakteristiske høje skrænter kan du nemlig se helt til Æbelø og Fyn!

Lige så fascinerende er det, hvis du vender blikket den anden vej, ind i den vilde og utæmmede naturskov. Men bare rolig, der er afmærkede vandreruter på mellem 2,5 og 5 km, så du kan roligt begive dig ind i vildnisset og gå på jagt efter middelalderborgen Stagsevold, hvor der ifølge sagnet har boet ægte pirater. Følg den gule rute, som også er den smukkeste, og kryds voldgraven via den lille træbro for at komme til ruinen af Stagsevold.

Vandreruterne starter fra skovens eneste parkeringsplads, som ligger for enden af Stenhøjsvej.

Pige svinger og peger

Foto:Destination Kystlandet

Børn går på Stenhøj strand

Foto:Chaline Engelhardt

Fossiljagt og naturens egne klatrestativer

Ved foden af skovens skrænter kan du på Stenhøj Strand fortsætte jagten – nu efter fossiler og legesyge marsvin, som du kan spotte langs kysten.

Vejle Fjord blev dannet under sidste istids største isfrembrud, som har skabt de stejle skrænter. Indimellem får jordskred træer til at vælte ned på stranden. Der bliver heldigvis holdt godt øje med udviklingen, så du kan trygt færdes på bredden og nyde godt af de nedfaldne "klatrestativer".

 

Intim marina og klappegeder

Tag herefter videre til Rosenvold. Et charmerende område, der består af en dejlig strand, en hyggelig campingplads, hvor du kan købe proviant og en velfortjent is, et slot og ikke mindst en intim marina, hvor der også er en lille legeplads. Få strandsand mellem tæerne, og klap de drønsøde geder hos Rosenvold Strand Camping.

 

Slut dagen af med bålhygge eller wellness

Hvis I ikke allerede har fået nok frisk luft, kan I tage tilbage til Staksrode Skov og runde dagen af med bålristning af skumfiduser og snobrød ved shelterpladsen, der ikke kun er hyggelig, omgivet af natur og har en godt udstyret bålplads. Den har også en af kystens bedste udsigter.

Længere inde i fjorden finder du det skønne spahotel Vejlefjord, hvis du i stedet trænger til at blive godt og grundigt forkælet.

#kystlandet: