Gå til indhold
Udsigt med fjord og fyrtårn i området ved Hotel Vejlefjord

Frisk tur med fjord, fyr og kurveje

Foto: Hotel Vejlefjord

Denne tur tager dig forbi billedskønne landskaber langs de forfriskende kurveje ved det smukke Vejle Fjord og Træskohage Fyr. Når du indånder den friske fjordluft, mærker du præcis hvorfor egnen er - og har været - et yndet kurområde med fokus på krop og sind. 

Start turen ved Hotel Vejlefjord

Vi anbefaler, at du starter din tur fra det gamle sanatorium og nuværende spa-hotel Hotel Vejlefjord. 

Hotellet er oprindeligt et sanatorium for tuberkulosepatienter, der blev behandlet med afsæt i den friske fjordluft, motion og hvile. I dag rummer hotellet et af landets bedste spa- og wellnessoplevelser. 

Her kan du parkere bilen, og teste din lungekapacitet på de oprindelige kurveje af varierende længde og stigning. På hele området er der bænke, hvor du kan tage dig et hvil, nyde den fantastiske udsigt og duftene af hav og skovbund.

Du kan også bestille en picnic-kurv på Hotel Vejlefjord, som du kan nyde undervejs på turen i den smukke park eller ved Træskohage Fyr.

Obs: Picnic-kurve skal bestilles senest kl. 18 dagen før, du skal bruge kurven. Ring tlf. +45 7682 3380 eller skriv til receptionen@vejlefjord.dk.

Nye horisonter ved Træskohage Fyr

Følg kurstierne ned til havet og Stouby Strand. Du kan gå langs vandet mod vest til Træskohage Fyr – et gammelt fyrtårn, der i dag fungerer som udkigstårn med et imponerende vue over fjorden og havet.

Det 13 meter høje tårn er for nyligt blevet restaureret og fungerer i dag fortrinligt som udsigtstårn med sit fantastiske vue over fjorden. På en klar dag kan du faktisk se helt til Fyn! Det er desuden et populært motiv for naturfotografer og Instagram-entusiaster.

Slut dagen af med ren forkælelse

Efter ydelse kommer nydelse! 

Når du har besteget bakkerne i det kuperede terræn, kan du afslutte turen med at forkæle både krop og sind med en tur i spa og wellness på Hotel Vejlefjord

Her i mødet mellem bassinernes forskellige temperaturer, lyde og dufte står du på kanten af den absolutte sansning og nydelse. I spændfeltet mellem skovens, parkens og fjordens liv kan du lade batterierne helt op og give dig selv en oplevelse, du sent glemmer!

Rigtig god tur!

#kystlandet: