Gå til indhold
Børn går på Stenhøj strand

Oversigt over turforslag

Foto: Chaline Engelhardt

Her kan du se en samlet liste over endagsture med store og små oplevelser i hele Kystlandet.

Spændende endagsture i Kystlandet

Liste
Kort
01

Stil kultursulten i industribyen Horsens

24 timer i Horsens er næsten for lidt - i hvert fald hvis vi selv skal sige det. Men her i guiden har vi gjort os umage for at udvælge små og store must-sees, så du får det meste ud af dit besøg hos os.

Læs mere
Publikum på tribunen på CASA Arena Horsens
Foto: Morten P Foto
02

En dag med vennerne i Horsens

En hel dag med venner og aktiviteter kan være lige det, du har brug for! Vi har sammensat den perfekte dag til dig, som elsker fodbold, fællesskab og kvalitetstid med en ven eller fem.  

Læs mere
03

Familietur på sydsiden af Horsens Fjord

Kan man bygge skamler af et hval-skelet, flytte en hel gård i en trillebør og sejle i havet med en traktor? Tag familien med til den naturskønne sydside af Horsens Fjord, og find svarerne på Glud Museum og Danmarks Ferguson Museum.

Læs mere
04

Familietur på en regnvejrsdag

Den danske sommer kan godt få en til at sukke opgivende, når regnen endnu en gang banker mod ruden. Heldigvis har vi opskriften på en dag, der giver børn med smil op til ørerne – og ro i bilen hjem.

Læs mere
Luftfoto af Odder By
Foto: Destination Kystlandet
05

Tag på byvandring i Odder

Odder er meget mere end flot stationsby. Her kan du opleve roen og rødderne gennem byens små og nogle gange gemte fortællinger. Tag på en historisk byvandring og oplev, hvordan fortid og nutid forenes i byens gader.

 

Læs mere
Udsigt med fjord og fyrtårn i området ved Hotel Vejlefjord
Foto: Hotel Vejlefjord
06

Frisk tur med fjord, fyr og kurveje

Denne tur tager dig forbi billedskønne landskaber langs de forfriskende kurveje ved det smukke Vejle Fjord og Træskohage Fyr. Når du indånder den friske fjordluft, mærker du præcis hvorfor egnen er - og har været - et yndet kurområde med fokus på krop og sind. 

Læs mere
Stenhøj Strand
Foto: Chaline Engelhardt
07

Strandture året rundt

Al vejr er godt strandvejr! På Kystlandets strande langs Odderkysten, på Juelsmindehalvøen eller omkring Horsens kan du meget mere end at solbade og slappe af. Her kan du hele året rundt slå smut, nyde en picnic, samle strandskaller og sten, vinterbade eller bare nyde naturen.

Læs mere
08

Maritim feriestemning i Juelsminde

I gennemsnit skinner solen mere ved Østkysten end inde i landet. Du kan sagtens have en overskyet dag i Horsens og Vejle, mens solen skinner i Juelsminde. Tilbring en dag i den perfekte sommerby!

Læs mere
Familie på skattejagten Tunø Rundt - en af fire skattejagter i Destination Kystlandet
Foto: Destination Kystlandet
09

Find skatten på Tunø

3½ kvadratkilometers bilfri lykke med masser af spænding. Det er, hvad du får, når du tager familien med på skattejagt på den lille ø Tunø ca. 8 km. fra den jyske kyst. Hent skattekortet og kom med på jagten efter medaljer og sjov læring!

Læs mere
10

Cykl rundt om Horsens Fjord og udforsk de små øer

Er du frisk på øhop i Horsens Fjord? Start cykelturen i Horsens og cykl nord om fjorden ud til Alrø og over Hjarnø. Undervejs kommer du endda ud at sejle med den charmerende lille cykelfærge.

Læs mere
Børnefamilie afsted på sjov familieaktivitet Skattejagten Horsens ved Kunstmuseet
Foto: David jervidal
11

På skattejagt i Horsens

Få en gratis familieoplevelse med fokus på byens historie. Vi tager dig igennem 6 kilometer med spørgsmål, opgaver, historiske varetegn, kultur og underholdende aktiviteter på skattejagten Horsens Rundt.

Par står omkring bord bænkesæt ved Den Genfundne Bro
Foto: Destination Kystlandet
12

Mikroeventyr ved Den Genfundne Bro

Den Genfundne Bro finder du midt i et billedskønt naturområde ved Vestbirk nordvest for Horsens, med næsen i trækronerne henover Gudenåen. Det perfekte mikroeventyr for dig, der elsker den fri natur krydret med en god historie - og uden for meget bøvl. 

Læs mere
Kvinde vandre ved Øvre på en sti på øen Endelave
Foto: Sarah Green
13

Endagstur til Endelave

Der er mange gode grunde til, at vores dejlige kaninø blev kåret til årets ø i Danmark i 2021. Du kommer til at elske Endelave.

Læs mere
Friske madvarer i madbod
Foto: Destination Kystlandet
14

Tag på opdagelse i Odders lokale spisekammer

Har du det også sådan, at maden er en af de vigtigste ingredienser i en god tur? Synes du også, at den bedste souvenir er den, der smager godt? Så har du det præcis ligesom os. 

Læs mere
15

Oplev skønne golfbaner i Horsens

Tid til at planlægge dit næste golfophold? I Horsens kan du spille golf og udfordre dig selv på nogle af landets smukkeste og bedst designede golfbaner. Horsens Golfklub og Stensballegaard Golfklub har masser af plads til både erfarne og begyndere.

Læs mere
16

Cykelrute: Pedaler og familiehygge på østkysten

Hvis du skal vælge bare én ting at opleve i Odder, er det de mange cykelstier og fantastisk smukke cykelruter! Vi anbefaler en frisk tur fra Odder mod Hou, videre til Saksild og så retur til Odder - selvfølgelig alt efter, hvor du begynder!

Læs mere
En pige i legetårnet på Juelsminde Naturlegepark
Foto: David Jervidal
17

Familiedrøm på et sølvfad

Med naturlegepark, krabbevæddeløbsbane, sandstrand og legendariske vaffelis – foruden spisesteder på den indbydende marina – har Juelsminde blot brug for en enkelt dag til at skabe loyale følgere.

Læs mere
Mor og to børn kigger på skattekort foran ankeret i Juelsminde
Foto: Destination Kystlandet
18

På skattejagt i Juelsminde

Er du klar på eventyr? Hiv familien med på en sjov og aktiv skattejagt i Juelsminde - og endda med en gratis medalje til de mindste som synligt bevis for bedriften!

Læs mere
19

Dagstur på Kyststien Snaptun-Juelsminde

Forbered dig på en gudesmuk og dejligt varieret vandrerute mellem de to stemningsfulde havnebyer Snaptun og Juelsminde - lige ved kysten! Du kommer gennem dybe skove, brede sandstrande, idylliske landsbyer og flotte herregårdsparker, inden du når frem til drønhyggelige Juels

Læs mere
20

Tag på skovtur på mountainbike

Landsbyerne Hansted, Egebjerg og Gedved nord for Horsens er mest kendte for deres store befolkningstilvækst og gode placering i forhold til motorvejen. Men byerne gemmer også på en hemmelighed i form af en vaskeægte naturperle.

Læs mere
Familie ved bålplads
Foto: Destination Kystlandet
21

Eventyrlige væsner og pelsede venner

Elsker du alle verdens væsner? På børnebondegården og i Eventyrskoven kan du komme tæt på både pelsede husdyr og eventyrlige skabninger.

Læs mere
Luftfoto af Nørrestrand, Fængslet og Horsens by
Foto: Malik Parsberg Skydsgaard
22

Få vild natur nær Horsens bymidte

Kun et stenkast fra Horsens centrum finder du denne naturperle, nemlig vildtreservatet Nørrestrand – Og det nye byudviklingsområde i Horsens, hvor Nybyggerne på TV2 optages, ligger bare en kilometer herfra og har udsigt udover hele herligheden.

Læs mere
Foto: Destination Kystlandet
23

En dag i golfens tegn i Odder

Har du nogensinde prøvet golf? Hvis ikke, er det da på høje tid. Golf er undervurderet som ferieaktivitet. Det er sjovt for hele familien, alle kan være med, og du får både rørt dig og får masser af frisk luft. Win-win!

Læs mere
Det Gamle Posthus i Brædstrup
Foto: Det Gamle Posthus
24

Udforsk Brædstrups natur og byliv

Brædstrup vil overraske dig! Byen er ikke stor, men har et stort opland af mindre landsbyer, og samtidig finder du spændende specialbutikker, skønne spisesteder og flot natur. 

Læs mere
25

På eventyr i Sondrups dybe skove og høje bakker

Sondrup Bakker byder på en fantastisk udsigt og skiltede vandreruter, som vi bestemt vil anbefale.

Læs mere
Familie står op toppen af sukkertoppen
Foto: Destination Kystlandet
26

Sukkertoppen - en udsigt svær at matche

Sukkertoppen hører ikke til de mest kendte udsigtspunkter – ej heller er det blandt de højeste – men udsigten er svær at matche. Det er det perfekte sted at hælde en varm kop kaffe op eller poppe en god flaske vin. 

Læs mere
Dronebillede af Uldum Kær
Foto: Hedensted Kommune
27

Rejs til Verdens Ende ved Uldum Kær

I Uldum Kær ligger et stort mose- og kærareal ved Gudenåen, der er fantastisk at gå på opdagelse i for både store og små. Besøg også Uldum Mølle, hvor moselig, møllesten og havregryn går hånd i hånd.

Læs mere
Banestien Horsens-Odder
Foto: Jesper Rais
28

En dag ved kysten

Drag på udflugt og udforsk den bynære kyst på nordsiden af Horsens Fjord.

Læs mere
Dreng står ved Norsminde havn
Foto: Destination Kystlandet
29

Cykeltur og havnehygge i Norsminde

Start med en dejlig cykeltur rundt om Norsminde Fjord og slut af med lækker mad i topcharmerende Norsminde.

Læs mere
30

Historisk tur langs sydsiden af Horsens Fjord

Er du vild med naturoplevelser, så tag på en 26 km rundtur i området ved Boller og Bjerrelide på sydsyden af Horsens Fjord. Her finder du et stort natur- og skovområde, der venter på at blive udforsket - og en masse historiske seværdigheder. Turen er perfekt til både cykel og mountainbike.

Læs mere
31

Vandretur på Kyststien fra Hou til Hølken

Hvis du endnu ikke har gået turen, har du simpelthen snydt dig selv for en smuk naturoplevelse. Denne 10 km lange vandrerute bringer dig fra Hou til Hølken ad Odderkystens smukke strande og tilbage til havnen gennem den hyggelige, maritime by. 

Læs mere
32

Familievenlig cykeltur på tidligere jernbanesti

Naturstien Horsens-Silkeborg er en 61 kilometer lang skiltet cykelrute, der følger den gamle bryrupbane. Hovedparten af ruten løber ad asfalterede jernbanespor, og du kommer derfor ikke særlig meget ud på trafikeret vej, hvilket gør den helt perfekt til børnefamilien.

Læs mere
Familie på skattejagten Odder Rundt - en af fire skattejagter i Destination Kystlandet
Foto: Destination Kystlandet
33

Tag på skattejagt i Odder

Kunne du tænke dig at lære Odder at kende? Med Odder Skattejagt er anledningen her nu. Turen er ca. 4 kilometer og bringer dig rundt i byens centrum, hvor du skal løse en række opgaver for at få udleveret en medalje som bevis.

Læs mere
Luftfoto af Husodde ved Horsens Fjord med Husodde strand og Horsens CIty Camping
Foto: Horsens City Camping
34

Bynær strandtur ved Husodde

Når solen står højt på himlen, kalder stranden. På Husodde Strand ved Horsens Fjord er der både gode badeforhold og mulighed for at spille minigolf eller leje en havkajak.

Læs mere
35

Mærk historien på Industrimuseet

På Industrimuseet er det larmende og levende! Der er masser at se og gøre som børnefamilie. Dyst mod hinanden i at sætte kuglelejer sammen ved samlebåndet, saml en Puch Maxi-motor i knallertværkstedet, eller gå på opdagelse i værkstederne og udstillingerne.

Læs mere
Familie besøger Fængslet
Foto: Destination Kystlandet
36

Oplev livet bag tremmer

Er du en ægte tremmerusker? I FÆNGSLET kan du opleve livet som indsat på egen krop. Selvom stedets historie er dyster og alvorlig, er her levende udstillinger og plads til leg. I fængselsparken kan ungerne prøve kræfter som udbryderkonger på legetårnet "Den Store Flugt"

Læs mere
37

Tee up og få en fed golfdag i Juelsminde

Juelsminde forbindes ofte med sejlads og ægte sejlerstemning. Men det er faktisk også et oplagt mål for en genial golfdag med greens med havudsigt samt skønne butikker og spisesteder så tæt på havet og havnen, at du næsten kan høre bølgeskvulpet, mens du slår ud, shopper eller spiser.

38

Endagstur i kano på Gudenåen: Tørring-Åstedbro

Kano på Gudenåen er en hyggelig aktivitet, som alle kan være med på. Gudenåens sydligste strækning fra Tørring er ganske begyndervenlig og byder på masser af sjove sving, hvor I kan træne jeres teknik. Turen går i fredelig natur gennem Danmarks største vådområde, Uldum Kær.

39

Endagstur i kano på Gudenåen: Åstedbro-Vestbirk

Tag på dagstur i en kano på Gudenåen og driv med strømmen gennem uforstyrret natur. Når i lejer kanoen, kan I få den kørt ud til startstedet, så alt er klar, når I ankommer. Her kan I få en mindeværdig oplevelse uden det store planlægning og besvær. 

40

Endagstur i kano på Gudenåen: Vestbirk-Klostermølle

Den smukkeste strækning på Gudenåen til en kanotur? Stykket mellem Vestbirk og Klostermølle i Bakkelandets kuperede og betagende natur er et godt bud. Lej en kano og begiv jer sammen ud og få en oplevelse af de store. 

41

National Geographic's anbefalinger til Kystlandet

Det internationale magasin National Geographic Traveller har været på besøg i Kystlandet. 

Læs mere

Gå på opdagelse i Kystlandet

Familie går i åen ved Den Genfundne Bro
Oplevelser i Kystlandet
Familie på skattejagten Odder rundt
Familieoplevelser
Bakkelandet
Naturoplevelser
Kvinder cykler på elcykler på Den Genfundne Bro
Cykelferie

#kystlandet: