Gå til indhold
Familie besøger Fængslet

Oplev livet bag tremmer

Foto: Destination Kystlandet

Er du en ægte tremmerusker? I FÆNGSLET kan du opleve livet som indsat på egen krop. Selvom stedets historie er dyster og alvorlig, er her levende udstillinger og plads til leg. I fængselsparken kan ungerne prøve kræfter som udbryderkonger på legetårnet "Den Store Flugt"

Familie ser ind i fængselscelle

Begiv jer ud på jagten efter Det Skjulte Stempel

Foto: Destination Kystlandet

Velkommen til "Slottet"

...men glem alt om disney-prinsesser og magi. FÆNGSLET var et ærefrygtigt varetegn for Horsens, og mange mennesker har levet deres værste år bag de grå-gule mure. Til gengæld er FÆNGSLET også fyldt med historier om håb, vilje og modstand.

Oplev bl.a. den næsten for fantastiske beretning om Carl August Lorentzens spektakulære flugt fra statsfængslet i 1949 - og se selveste dét skab, han fik klemt sig ud af. Mon du kunne gøre det? 

Mærk også bygningens historie krybe under huden på dig, når du bevæger dig fra de helt barske enmandsceller fra 1853 og frem til de mere moderne faciliteter bygningen husede, da fængslet lukkede i 2006. 

Her er fanger og vogtere, gru og glæde, liv og død. Kom med bag tremmer og oplev det hele på egen krop. Og bare rolig - du skal nok blive lukket ud igen. 

Oplev gårdhave-hyggen hos FÆNGSLETS brasserie

Går du rundt i fængselsgården ved frokosttid, vil du kunne dufte, at der er gang i gryderne i FÆNGSLETs tidligere inspektørbygning. I den charmerende café kan du få både morgenanretning, lette frokostretter, kage, is, kaffe - eller en iskold specialøl. Her er altså noget for enhver smag - både store og små. 

Nyd maden enten inde i brasseriets hyggelige lokaler, ude i den autentiske gårdhave - eller måske ved en af bænkene ude i parken, under den gamle fængselshaves smukke træer. 

FÆNGSLET er et fyrtårn for kultur, events og koncerter. Måske er du så heldig, at der sker noget sjovt og spændende, mens du er her. Vi krydser fingre! 

Udsigt set fra Fængslet mod vagttårn i Horsens

Foto:Lola Åkerstöm/Destination Kystlandet

Er der tid til overs? 

I området omkring FÆNGLSET ligger der nogle fantastiske bynære naturperler. 

Gå for eksempel ned til vådområdet De Fire Enge eller se de vilde heste ved naturreservatet Nørrestrand

Fra begge steder er FÆNGSLET allestedsnærværende i horisonten og eftersom det har ligget der i snart 170 år, kan du i naturen fornemme, hvordan det må have været at gå som landsbybeboer ind mod den voksende købstad og kigge op på den store, moderne og skræmmende bygning på toppen af byen. 

Får du også myrekryb?

Luftfoto af Nørrestrand, Fængslet og Horsens by

Foto:Malik Parsberg Skydsgaard

#kystlandet: