Gå til indhold
Par hygger sig på havnen i Danmarks hyggeligste havneby, Juelsminde  - en del af Destination Kystlandet

Maritim feriestemning i Juelsminde

Foto: Lasse Torp

I gennemsnit skinner solen mere ved Østkysten end inde i landet. Du kan sagtens have en overskyet dag i Horsens og Vejle, mens solen skinner i Juelsminde. Tilbring en dag i den perfekte sommerby!

Helt-ned-i-tæerne-rolig havnecharme

Med et dejligt havnemiljø, en strand i topklasse, smuk natur og hyggelige, små butikker har Juelsminde alt, hvad dit og familiens ferie-hjerte kan begære. Byen emmer af klassisk dansk havnecharme – på den der energiske og samtidig helt-ned-i-tæerne-rolige måde. Forvent at falde i snak med en lokal sejlertype inden for fem minutter og dernæst blive fristet af en dugfrisk fiskeanretning. Kæmpe bonus: I forlængelse af havnen ligger Storstranden, en af Danmarks mest børnevenlige strande.

Byvandring a la Juelsminde

Foruden havnemiljøet er Juelsminde også en hyggelig by at gå rundt i. Gå fra Gammel Havn gennem byens strøggade Odelsgade, og besøg de hyggelige små butikker med noget for enhver smag. Gå derfra ned ad Juelsgade, køb dit nye yndlingskrus hos pottemageren og kig ind i hendes frodige byhave, hvor der er så charmerende, at det næsten ikke er til at bære. Drej til højre ad Jernbanegade, gå forbi Svanedammen og fortsæt ad E. Schous Allé tilbage til strøget. Gå en promenadetur langs vandet og via lystbådehavnen tilbage til byens havneliv.

Mad med havudsigt

Der er ikke fare for at løbe tør for spiselige tilbud på havnen i Juelsminde. Sug den maritime feriestemning til dig, og et øjeblik føler du dig hensat til de sydeuropæiske kystbyer - men gudskelov uden de nærgående tjenere. Klassisk dansk, fiskedelikatesser, kaffe, vafler og is. Virkelig store og lækre is hos Havnens Café & Isbar. Eller nyd en lækker 5-retters menu på terrassen hos Restaurant Færgegården. Og alt bliver serveret af mennesker, der inderligt elsker sommeren i Juelsminde og de mange gæster, der kommer igen og igen.

Bonus: Der er gratis parkering i Juelsminde. Sæt f.eks. bilen på p-pladsen ved Rousthøjs Allé/Odelsgade eller på gaden Havnen.

Juelsminde havn og marina set fra oven

Lær Juelsminde endnu bedre at kende

Foto: Destination Kystlandet

#kystlandet: