Gå til indhold
Luftfoto af Husodde ved Horsens Fjord med Husodde strand og Horsens CIty Camping

Bynær strandtur ved Husodde

Foto: Horsens City Camping

Når solen står højt på himlen, kalder stranden. På Husodde Strand ved Horsens Fjord er der både gode badeforhold og mulighed for at spille minigolf eller leje en havkajak.

Nemt at komme til Husodde Strand

Husodde Strand ligger blot 5 km fra Horsens centrum og er det oplagte tilflugtssted, når du trænger til en pause fra den summende by. Uanset om du kommer inde fra Horsens midtby eller fra E45, kører du over Sundet, hvor du får en smagsprøve på den forfriskende fjord, du lige om lidt skal dyppes i. Du kan parkere på parkeringspladsen ved Horsens City Camping, men strandens bynære placering gør det også oplagt at cykle hertil.

Fjord-badning og dyne af sand

Når du er fremme, er den blå fjord som en magnet, og der går garanteret ikke mange sekunder, før du har fået smidt oppakningen fra dig og er klar til at smage på varerne. Hvis du er den utålmodige type, der synes, det tager alt for lang tid at gå gennem vandet til en passende svømmedybde, er der naturligvis en badebro, som du kan hoppe i fra. Broen er også velegnet til krabbefangst – har du ikke fået udstyr med hjemmefra, kan du købe fiskestang i campingpladsens kiosk.

Med sin dyne af hvidt sand er Husodde Strand en utømmelig kilde til solbadning såvel som sandslotte. Der er også et fint græsareal, hvor der er mulighed for at ligge eller lege, hvis du foretrækker et mere fast underlag. Her er desuden gyngestativ til de mindste strandgæster samt bord/bænkesæt. Der er naturligvis også offentligt toilet ved stranden.
 

Eftermiddag med minigolf eller havkajak

Medmindre du har slæbt den store køletaske med, er en madpakke, der har solet sig sammen med dig, ikke øverst på menukortet. Heldigvis kan du stikke hovedet ind hos kiosken ved Horsens City Camping, hvor du blandt andet kan købe panini og pølsehorn. Det er også hos Horsens City Camping, at du kan spille minigolf eller leje en havkajak.

Minigolfbanen har 18 huller og er udformet i middelaldertema med en ridderborg-ruin. Du er velkommen på minigolfbanen, selv om du ikke er campist på pladsen. Bare henvend dig i kiosken for at leje køller, bolde og regnskabstavle. Du kan få en gammeldags isvaffel eller softice med i købet til en særlig pris.

Er I et voksent par eller venner, der gerne vil fortsætte eftermiddagen i vandets tegn, kan du leje en havkajak inkl. pagaj og redningsvest i to timer (eller mere). Ro for eksempel de 7,5 km langs kysten til Brigsted vest om Vorsø – og tilbage igen. Hvis du er heldig, titter der både sæler og marsvin op for at hilse undervejs.

#kystlandet: