Gå til indhold
Familie af far, mor og pige på cykeltur på Bryrupbanestien ved Den Genfundne Bro i Kystlandet.

Familievenlig cykeltur på tidligere jernbanesti

Foto: Lasse Torp

Naturstien Horsens-Silkeborg er en 61 kilometer lang skiltet cykelrute, der følger den gamle bryrupbane. Hovedparten af ruten løber ad asfalterede jernbanespor, og du kommer derfor ikke særlig meget ud på trafikeret vej, hvilket gør den helt perfekt til børnefamilien.

Naturstien Horsens-Silkeborg

Banen blev i sin tid kaldt Danmarks smukkeste jernbane. Undervejs møder du mange gamle stationsbygninger og steder i naturen, hvor du kan holde pause.

Ruten starter på Egernvej i Horsens og går gennem golfbanerne ved Horsens Golfklub til Lund og videre gennem landsbyerne Østbirk og Vestbirk. Herfra cykler du nu over Den Genfundne Bro. Gør holdt her og bliv imponeret over den populære og imponerende attraktion, der lå gemt i en dæmning i en menneskealder. Fortsæt til Brædstrup og spis lige ved stien på Café Banesti. Eller fortsæt et kort stenkast til Restaurant Det Gamle Posthus.

Bryrup og Vrads

Mellem Bryrup og Vrads er et lille stykke af den oprindelige jernbane bevaret. Her kører i dag Veteranbanen Bryrup-Vrads. Hop på det gamle lokomotiv med cyklen og nyd udsigten til den flotte natur på den historiske tur (kontant betaling). 

Søhøjlandet

Fortsæt nu turen gennem Søhøjlandet til Silkeborg. Ruten slutter ved banegården, hvor du kan hoppe på toget tilbage til Horsens.
Husk, at du hos overnatningssteder og attraktioner i Horsens kan låne en af de lyserøde bycykler, hvis du står og mangler et køretøj til turen.

#kystlandet: