Destination Kystlandet
Bro over å ved Hansted

Bæredygtig turisme

I Destination Kystlandet arbejder vi aktivt for at bidrage til en bæredygtig turismeudvikling – både når det gælder de økonomiske, sociale og miljømæssige effekter. 

Fint skal det være, og kan selerne bære?

Det spørger vi altid os selv om, når vi sætter nye initiativer og idéer i søen. For fremtiden skal være bæredygtig.

De små lokalsamfund i turismen

Aktuelt arbejder vi målrettet med FN's Verdensmål 11: Bæredygtige byer og lokalsamfund gennem projektet Verdens Mindste Krydstogt.

For bæredygtighed handler om mere end grøn omstilling og det økonomiske fundament. Det handler også om, at turismen bidrager positivt til de små lokalsamfund, og til at de er en aktiv del af at udvikle turismen i Kystlandet. 

Derfor spiller de lokale aktører en central rolle i udviklingen af det tre dage lange krydstogt mellem Endelave, Tunø og Samsø, som samtidig ligger i skuldersæsonen, dvs. i ugerne før og efter højsæsonen:

"Vi har bevidst valgt, at krydstogtet kun har afgange i skuldersæsonen. Det mindsker belastningen på øernes ressourcer - både miljømæssigt og socialt - og bidrager til indtjeningen uden for højsæsonen.

Det er vigtigt for os, at vi strækker sæsonerne så langt som muligt, så vi undgår overturisme og at lokalbefolkningen føler sig presset ud af deres lokalområder, fortæller Helle Rosenberg, direktør i Destination Kystlandet.

 

Bæredygtige outdoor oplevelser

Det er in at være ude. 

Derfor arbejder vi i Destination Kystlandet også aktivt for at passe på og sikre en hensigtsmæssig adfærd i vores mange outdoor-oplevelser, som har den lokale natur og øer som omdrejningspunkt.

Det gør vi eksempelvis ved at formidle om de mange - også mere ukendte - outdoor oplevelser samt anvise til godkendte stier og faciliteter på ruterne.

"I vores formidling har vi et stort fokus på hele tiden at fortælle vores gæster om hele paletten af muligheder for fede outdoor oplevelser i vores destination. Dermed kan vi være med til, at gæsterne spreder sig ud på flere lokationer, så vi undgår et unødigt pres på naturområderne.

Samtidig anviser vi godkendte vandreruter mv., så vi aktivt nudger til en hensigtsmæssig adfærd i områderne og passer godt på vores fælles natur", fortæller Casper Terkelsen, outdoor-ansvarlig i Destination Kystlandet.

  For mere information

  Helle Berthold Rosenberg, Direktør for Turistsamarbejdet Kystlandet
  Direktør for Destination Kystlandet

  Direktør

  helle@kystlandet.com

  Mobil:+45 28 76 73 35

  Se også

  Projekter og netværk
  Destination Kystlandet
  Nyheder fra Destination Kystlandet
  Plakat med Destination Kystlandet og Træskohage Fyr
  Om os
  Destination Kystlandet
  Partnere i Destination Kystlandet
  Flere end 270 partnere har allerede valgt at være en del af Destination Kystlandet