Destination Kystlandet
Kysten ved Endelave

Endagstur til Årets Ø Endelave

Der er mange gode grunde til, at vores dejlige kaninø er blevet kåret til årets ø i Danmark i 2021. Du kommer til at elske Endelave.

Vilde kaniner, vilde vandreruter og den vildeste ro

Når du først har mærket sjælen på Endelave, så bliver den i dig for evigt. Sådan siges det i hvert fald. Og det kan vi faktisk godt genkende. Det er i hvert fald et faktum, at de færreste kun besøger kaninøen Endelave én gang. De kommer næsten altid tilbage efter mere.

Men start da endelig med en endagstur og indsnus den friske luft kombineret med aktivitet, ægte ø-hygge og den vildeste ro, du kan forestille dig.

Her får du vores anbefaling til en dag på Årets Ø.  

Start med en endagstur - og kom igen efter mere

Endelave er lidt af en ukendt perle i Kattegat. Øen er kendetegnet ved masser af uspoleret, fredet natur – og så for de vilde kaniner, der lever her i tusindvis. Supernem at komme til og fra, blot 20 km fra ud fra kysten syd for Horsens Fjord, med daglige færgeafgange og en overfartstid på blot en time. Så du starter selvfølgelig din dagstur ved at hoppe på Endelavefærgen i Snaptun.

Find de præcise sejltider med Endelavefærgen og book din billet her.

Kaninoen er øens muntre svar på verdens ældste pilgrimsrute, Caminoen. Ruten er skiltet og tager dig 21 kilometer rundt om øen.

Kan du lide at vandre, så byder Endelave på perfekte ruter med varierende sværhedsgrader. Den længste er Kaninoen, som selvfølgelig er øens muntre svar på verdens ældste pilgrimsrute, Caminoen. Ruten er skiltet og tager dig 21 kilometer rundt om øen.

Vil du hellere cykle? Perfekt! Du kan næsten cykle hele øen rundt på et fornuftigt underlag og få både udsigt, natur, by og kaniner med. Endelave Grill og Café udlejer cykler på havnen.

Træd ind i kaninland og få det hele med

For kaningaranti skal du tage den gule kaninrute på 5 kilometer. På stykket mellem Endelave by og havet løber et gammelt hjulspor gennem markerne, hvor hundredevis af kaniner har samler sig. Så her kan du se en masse kaniner uden at skulle gå langt. Generelt er hele Endelave fyldt med kaniner, og alt efter sæsonen rummer øen enten et par hundrede eller op til flere tusinde.

En gåtur gennem Endelave By ved daggry eller solnedgang vil også med garanti byde på kaninspotting.

En gåtur gennem Endelave By ved daggry eller solnedgang vil også med garanti byde på kaninspotting. Du vil ofte opleve en to-tre kaniner, der hygger sig i næsten hver eneste have. Kaninerne er også ret vilde med at sidde i byhaven lige ved Endelave Museum.

De er aktive ved daggry og solnedgang – i løbet af dagen kan man dog være heldig at se glimt af dem, hvis de vover sig ud fra deres kaninhuller. De er også ret sky og holder sig helst i fornuftig sikkerhedsafstand. Det løses selvfølgelig ved at købe en nuttet tøjkanin ombord på Endelavefærgen

 

Vild Kanin på Endelave

Det kræver dog en overnatning eller to

...at opleve de plyssede dyr i fuldt vigør. Med en morgenfærge og aftenfærge kommer du desværre ikke til at være på øen i de bedste tidsrum. Læs mere om Endelave her og planlæg din tur med overnatning: Den fulde guide til øen Endelave.

Hvad skal du ellers lave?