Destination Kystlandet
Hansted Skov, Egebjerg

Tag på skovtur på mountainbike

Landsbyerne Hansted, Egebjerg og Gedved nord for Horsens er mest kendte for deres store befolkningstilvækst og gode placering i forhold til motorvejen. Men byerne gemmer også på en hemmelighed i form af en vaskeægte naturperle.

Mountainbike

Hop på mountainbiken i Horsens og træd i pedalerne til Egebjerg gennem stierne i Egebjerg Enge. Umiddelbart øst for Egebjerg ligger den gamle Hansted Skov med stejle bakker, dybe kløfter og den brusende Hansted Å, der løber gennem området. Der er idyllisk og smukt ved vandværkssøen – perfekt til en frokostpause i gudesmukke omgivelser! Herfra løber flere forskellige ruter. Vi anbefaler ruten gennem skoven eller langs den snoede Hansted Å mod Hansted by.

 

 

Besøg Gedved Bike Park - Mekka for cykelentusiaster

Cykl videre til Gedved, hvor du finder Gedved Bike Park, områdets nye mekka for cykelentusiaster. Kør en tur på mountainbikebanen gennem skoven eller prøv kræfter med det sjove pumptrack. Bikeparken er underholdende for små som store, og den byder på udfordringer for både begyndere og øvede. 


Ganske tæt på bikeparken ligger gårdbutikken Tolstrup Økologiske Æbler, hvor du kan slukke tørsten med en lækker hjemmelavet æblemost. 

Forslag til andre ture

Familievenlig cykeltur på tidligere jernbanesti
To på cykeltur på Naturstien Horsens-Silkeborg
Cykl rundt om Horsens Fjord og udforsk dens små øer
Cykel og vejbod ved Horsens Fjord
Historisk tur langs sydsiden af Horsens Fjord
Planetstien
Cykelrute: Pedaler og familiehygge på østkysten
Tre cyklister på cykelferie i Kystlandet