Destination Kystlandet
Rejseblogger Melissa Villumsen på cykel på Endelave

På to hjul fra Hjarnø til Rosenvold

Denne skønne cykelrute tager dig forbi mange af Juelsmindehalvøens store seværdigheder. Fra Hjarnø i Horsens Fjord langs kysten til Juelsminde og videre til den smukke natur ved Vejle Fjord. Skal området opleves på én dag, så er dette den oplagte rute for dig.

Langs Juelsmindehalvøens kyst

Kulturringens rute 21 mellem Hjarnø og Rosenvold er en 31 kilometer lang cykelrute, der byder på masser af attraktioner, smuk varieret natur og rigeligt med skøn udsigt over vandet. Hele ruten er skiltet, så det er let at finde rundt. Tag Hjarnøfærgen fra Snaptun eller den lille cykelfærge fra naboøen Alrø for at nå frem til rutens start på havnen af den lille perle i Horsens Fjord.

På tur i Kulturringen 

På Juelsminde-halvøen og med en afstikker til Hjarnø kan du få en skiltet rundtur på i alt 77 km eller dele den op i to. Lad hjulene rulle, mens landskabet glider forbi eller hold flere stop undervejs. Færgen til Hjarnø afgår fra Snaptun med hyppige afgange, og det tager kun 5 minutter. Du kan endda overnatte på campingpladser på Hjarnø og ved Rosenvold.

Cykelguidebogen Kulturringen – Kultur på cykel i Østjylland findes på dansk og engelsk. Den anbefaler og fortæller om de forskellige etaper og attraktioner på ruten, såsom museer, lokale gårdbutikker, servicefaciliteter og smukke naturområder. Etapekort i bogen guider dig på vej.

Find alle 22 ruter i Kulturringen lige her: Kulturringen - 540 km naturoplevelser på cykel i Østjylland