Destination Kystlandet
Familie på kanotur på Gudenåen

Endagstur i kano på Gudenåen

Kano på Gudenåen er en aktiv og klimavenlig ferieform, som alle kan være med på. Du driver med strømmen gennem uforstyrret natur og får samtidig rørt musklerne en smule. Det betyder tid til hinanden og ro i sjælen – og det får en kæmpe anbefaling herfra. 

Hyggelig tur på Danmarks eneste flod

En kanotur på Gudenåen er en af de særlige oplevelser, som kan skaleres op og ned og gøres i lige præcis det tempo, der passer til netop dig og dine følgesvende. 

En perfekt distance for småbørnsfamilier på dagstur for eksempel fra Tørring til Åstedbro. Det tager omkring 4-4,5 time at padle distancen. Med lidt større børn ombord, kan du måske tage strækningen Tørring-Gudenåcamping Brædstrup på 6-6,5 timer.

Nu skal du høre, hvordan du kommer i gang og får en succesfuld dagsudflugt i kano.

Step 1: Book din(e) kano(er)

Der kan godt være lidt run på i højsæsonen, så din tur kræver lidt planlægning i god tid. I den sydlige del af Gudenåen må der kun sejles fra 16. juni til 31. december - det er selvfølgelig gjort for at skåne et vigtigt naturområde. 

Der er også loft på, hvor mange der må være på Gudenåen pr. dag. Book derfor kano og sejltilladelse i god tid, så du er garanteret en smuk tur på den skønne å. Kontakt Tørring Kanoudlejning - de har styr på det hele. 

Step 2: Afsted mod Tørring

Dit mikroeventyr starter i Tørring. Bestil en madpakke på forhånd hos Tørring Camping og hent kanoudstyr hos Tørring Kanoudlejning, som holder til lige på den anden side af vejen. 

Du må sejle på Gudenåen fra kl. 8 om morgenen til 18 om aftenen. Afgangstidspunkt afhænger selvfølgelig af, hvor langt du planlægger at padle, og om du skal køre med Modstrømsbussen tilbage. Den har en fast ruteplan, så husk at tjekke op på den.

Den korte tur fra Tørring til Åstedbro

Den korteste tur kan du klare på 4-4,5 timer. Der er mulighed for at holde pause cirka halvvejs og nyde madpakke midt i naturen. Her ender du i Åstedbro, hvor der er den hyggeligste lille teltplads og B&B drevet af Tina og Peter. Her kan spises frokost til lyden af Gudenåens rislen, og det bliver ikke meget mere idyllisk. Modstrømsbumsbussen samler jer op kl. 16.54 og fragter jer tilbage til Tørring. 

Den lidt længere tur fra Tørring til Bredstenbro

Denne strækning er stadig i den lette ende og kan også sagtens klares af nybegyndere. Men den tager lige lidt længere tid (6-6.5 time) og er dermed ikke egnet til de utålmodige. Her ender du hos Gudenåcamping Brædstrup - en drønhyggelig campingplads ved åens bred. Du kunne overveje at tage en overnatning i en af hytterne eller 2 overnatninger i de opslåede time-out-telte og få ren afslapning og Gudenå-idyl for alle pengene. Hvis du til gengæld holder fast i dagsturen, så skal I nå Modstrømsbussen kl. 16.43.  

Modstrømsbussen

I år er der indsat en bus, som kan samle dig op på slutdestinationen og køre dig tilbage til din bil. Helt gratis! Læs mere om modstrømsbussen her

Start med at finde jeres kanoer hos Tørring Kanoudlejning.