Destination Kystlandet
Cykel og vejbod ved Horsens Fjord

Cykl rundt om Horsens Fjord og udforsk dens små øer

Er du frisk på øhop i Horsens Fjord? Start cykelturen i Horsens og cykl nord om fjorden ud til Alrø og over Hjarnø. Undervejs kommer du endda ud at sejle med den charmerende lille cykelfærge.

Op på cyklen og nord om fjorden

Er du klar til 52 km fyldt med smuk natur samt en masse store og små seværdigheder? Det lyder måske af meget, men når først der er fuld fart i pedalerne og fjordluft i håret, så suser kilometerne bag dig.

Tag toget til Horsens eller parker ved Horsens Banegård. Herfra kan du følge den skiltede rute Banestien Horsens-Odder, der tager dig igennem Horsens centrum, ud mod vandet. Hold eventuelt ind ved café GRUS, få meter fra banegården, og nap en lækker sandwich med i tasken. 

Først kommer du forbi den gamle industrihavn, by-stranden Langelinie og ad Husoddestien til Husodde Strand. Husoddestien langs kysten i Horsens byder på en fantastisk udsigt over fjorden og en dejlig børnevenlig cykelsti. Husodde Strand er en favoritudflugt for de lokale. Det har i høj grad noget at gøre med minigolfbanen hos Horsens City Camping og overfloden af virkelig dejlig sommerstemning. Hold eventuelt en pause her, dyb tæerne i vandet fra badebroen og spis en is i solen. 

Banestien Horsens-Odder

Du skal dernæst videre til det storslåede, skovklædte og kuperede naturområde ved Sondrup Bakker. Her på nordsiden af fjorden kører du primært på stier og grusveje, så turen er velegnet for børnefamilier. Vær opmærksom på, at de mange bakker betyder smukke udsigter, men også hårdt arbejde for ben og krop. 

Idylliske Alrø

Kør nu mod syd og over dæmningen til øen Alrø. Idylliske Alrø er kendt for sine spisesteder, kæmpe tarteletter og ægte Morten Korch-stemning. Her bør du gøre holdt for en stor madoplevelse med udsigt over fjorden. Du kan for eksempel spise i en gammel grisestald eller prøve de landskendte kæmpetarteletter hos Café Alrø. Hos Alrø Købmandsgaard har du også mulighed for at købe en lækker bison-picnic til at tage med, provianterer i deres delikatesse-butik eller blot slappe af i benene, med en kop kaffe på den store terrasse. That's life! 

Historiske Hjarnø

Fra Alrø går turen nu videre til naboøen Hjarnø via den lille cykelfærge, der sejler i sommerperioden. Den er populær for tiden, så husk at booke en plads! Udforsk Hjarnø og mærk den skønne ø-stemning. Der er masser af spor efter vikinger på Hjarnø, og så sent som i 2018 fandt amatørarkæologer en anseelig guldskat fra jernalderen. Har du god tid, kan du vælge at tage en tour på øen i traktor - eller selv styre tempoet i en golfbil.  

 

Cykelfærgen mellem Alrø og Hjarnø

Charmerende Snaptun

Tag derefter med Hjarnøfærgen videre til fastlandet og havnebyen Snaptun på sydsiden af fjorden. Her kan du nyde en is, inden turen går tilbage mod Horsens. 

Syd om fjorden med panoramaudsigt

Men tag da lige forbi Boller Slot på tilbagevejen og gå en tur i den historiske slotspark. Resten af turen går gennem Boller Skov og via Planetstien ind til Horsens by. Der er i virkeligheden mange flere besøgsværdige ting langs sydsiden af fjorden, men du kan ikke nå det hele! Glud Museum er eksempelvis et must for børnefamilier, og naturområdet Borre Knob er en overset perle - selv blandt de lokale. 

Horsens

Efter sådan en køretur fejler appetitten sikkert ikke noget. Nær slutningen på Planetstien kan du holde ind hos Restaurant Flammen og gå ombord i deres buffet som afslutning på en lang dag i sadlen.